Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΕ ΕΔΑΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις καταδίκες 86 αγροτών

Την ποινικοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Εδαφικού Τομέα Ν. Ηρακλείου του ΚΚΕ, με αφορμή την καταδίκη 86 αγροτών τη Δευτέρα 4/11 στο Ηράκλειο, για κινητοποίηση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου το 2009. Συνολικά, δικάστηκαν 92 αγρότες, από τους οποίους οι 86 καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή!

Η Τομεακή Επιτροπή Εδαφικού Τομέα Ν. Ηρακλείου «απευθύνει κάλεσμα σε συνδικάτα, συλλόγους, Λαϊκές επιτροπές, επιτροπές αγώνα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς για επιβίωση και να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ».

Σημειώνει, ακόμα, ότι «μονόδρομος για τη φτωχομεσαία αγροτιά αποτελεί ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνα μέσα από Αγροτικούς Συλλόγους με μαζικές διαδικασίες και δημοκρατική λειτουργία, απαλλαγμένους από τους μεγαλοαγρότες και τους ανθρώπους των μεγαλεμπόρων και μεγαλοεξαγωγέων.

Προοπτική στον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς μπορεί να δώσει η συμμαχία με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στο κεφάλαιο και την ΕΕ με στόχο την κατάκτηση της δική τους εξουσίας όπου θα τους ανήκει ο πλούτος που οι ίδιοι παράγουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ