Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καρέ καρέ η σκηνή του φόνου

Οι στιγμές της διπλής δολοφονίας την περασμένη Παρασκευή έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, καταγράφηκαν από δύο - τουλάχιστον - βίντεο που ήρθαν προχτές στη δημοσιότητα.

Αρχικά η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τα γραφεία της ΧΑ, στο οποίο οι δολοφονίες δεν απεικονίζονται εμφανώς, καθώς η κάμερα βλέπει στη λεωφόρο Ηρακλείου αλλά όχι στο σημείο του φόνου. Αργότερα, σε ιστοσελίδα αναρτήθηκε δεύτερο βίντεο από άλλη κάμερα - επίσης από τα γραφεία της ΧΑ - στο οποίο απεικονίζεται ξεκάθαρα η στιγμή του φόνου. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έδωσε η ίδια το δεύτερο βίντεο στη δημοσιότητα. Στο βίντεο φαίνεται ομάδα τεσσάρων ατόμων να στέκεται απέναντι από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Οι δράστες προσεγγίζουν και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ολοκληρώνουν την εκτέλεση.

Ο δράστης με το άσπρο κράνος (ή καπέλο) ανοίγει πυρ από απόσταση. Οι δύο πρώτες βολές στρέφονται εναντίον ενός άνδρα που τρέχει αριστερά να γλιτώσει. Κατόπιν, ο ένοπλος στρέφει το όπλο του εναντίον των τριών άλλων ανδρών, πυροβολεί πρώτα τον - σήμερα - βαριά τραυματισμένο 29χρονο, που κατάφερε να τρέξει λίγο πιο κάτω, γεγονός που φαίνεται να του έσωσε τη ζωή.

Τα πυρά στρέφονται στους δύο άλλους άνδρες και βρίσκουν στόχο. Στη συνέχεια φαίνεται ο 29χρονος τραυματίας, ο οποίος περνάει δίπλα από τα θύματα και σωριάζεται στο πεζοδρόμιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ