Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέτωπο για τη σωτηρία και ανάπτυξη των ΕΑΣ

Κοινό κείμενο - κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας και της «Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας» στα ΕΑΣ

Από παλιότερη κινητοποίηση για τα ΕΑΣ
Από παλιότερη κινητοποίηση για τα ΕΑΣ
Κάλεσμα για ενιαίο μέτωπο πάλης ενάντια στη συρρίκνωση και το κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), απευθύνουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας» και η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» στα ΕΑΣ σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου του Μετάλλου, στην αμυντική βιομηχανία και όχι μόνο. Σε κοινό τους κείμενο επισημαίνουν, μεταξύ άλλων:

«Ολες οι κυβερνήσεις από τη δεκαετία του '80 και μετά αξιοποίησαν τις αμυντικές βιομηχανίες προς όφελος των ξένων κυρίως μονοπωλιακών συμφερόντων». Τα ΕΑΣ «έχουν τη δυνατότητα παραγωγής προϊόντων που είναι αναγκαία στο λαό μας, και στον πολεμικό, και στον ειρηνικό τομέα». Ωστόσο, απαξιώνονται από τις κυβερνήσεις, οι οποίες «προχωράνε σε συμφωνίες που επέβαλε η ΕΕ και οι δεσμεύσεις της χώρας μας στο ΝΑΤΟ (...)».

Αναδεικνύοντας τις ευθύνες του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού επισημαίνουν ότι στα πέντε βασικά σωματεία των ΕΑΣ «στήριξαν με νύχια και με δόντια αυτές τις πολιτικές. Σήμερα στηρίζουν το σχέδιο συρρίκνωσης, το σχέδιο δραματικής μείωσης του προσωπικού (...) Είναι αυτοί που αρνούνται σταθερά εδώ και χρόνια την ενιαία δράση όλων των αμυντικών βιομηχανιών μαζί και των ναυπηγείων, αλλά και της ΛΑΡΚΟ».

Το Συνδικάτο Μετάλλου και η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» τονίζουν ότι τα ΕΑΣ δεν πρέπει να κλείσουν, ούτε να συρρικνωθούν. Πρέπει να αναπτυχθούν, να γίνουν έρευνες και ανάπτυξη και νέων προϊόντων, πολεμικών και ειρηνικών. Να γίνουν προσλήψεις και να εργασθούν εκατοντάδες νέοι και νέες. Για να γίνει αυτό, απαιτείται εργατικό κίνημα με μαζικότητα, συντονισμό, που θα είναι ταξικά προσανατολισμένο.

«Αυτή η προοπτική συμφέρει όχι μόνο τους εργαζόμενους στα ΕΑΣ, αλλά όλους τους εργαζόμενους στη χώρα μας (...) Μειώνεται η εισαγωγή και εξάρτηση, με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα. Βρίσκουν εργασία εκατοντάδας νέοι άνεργοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία συνολικά και ιδιαίτερα. Με εργοστάσια στον Υμηττό, αλλά και σε επαρχιακές πόλεις όπως στο Αίγιο, στη Μάνδρα, στο Λαύριο, στην Κύμη και στα Γιάννενα. Σε μικρές κοινωνίες τα εισοδήματα σε αυτές τις περιοχές κινούν και συντηρούν ευρύτερα τις τοπικές κοινωνίες», καταλήγει το κείμενο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση μεταλλεργατών χτες στα ΕΑΣ (2013-11-20 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στη συρρίκνωση (2013-07-12 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τα «Αμυντικά Συστήματα» (2013-07-04 00:00:00.0)
Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους (2012-12-14 00:00:00.0)
Απόλυση προ των πυλών για 108 εργαζόμενους (2011-10-12 00:00:00.0)
Αγωνίζονται για τη μονιμοποίησή τους (2009-12-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ