Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας

Την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», αυτή τη φορά με την εισβολή των ΜΑΤ τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καταδικάζει το ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στην ανεργία.

Καλούμε τα συνδικάτα και το λαϊκό κίνημα να καταδικάσουν την κρατική και εργοδοτική βία, να δυναμώσει η απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Να μην περάσει ο φόβος, το δόγμα "νόμος και τάξη". Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μόνο με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας.

Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν!

Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας».

Η ΠΑΣΕΒΕ

Κάλεσμα στους εργαζομένους να μη φοβηθούν, να οργανώσουν την πάλη τους, γιατί μόνο με οργανωμένο αγώνα, με μαζικότητα, με αντοχή και συνέχεια, μπορεί να δοθεί η απάντηση στη βαρβαρότητα, απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ, σημειώνοντας στην ανακοίνωσή της ανάμεσα σε άλλα:

«Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση και την πολιτική του "ΝΟΜΟΥ και της ΤΑΞΗΣ" που αντιμετωπίζει κάθε αγωνιζόμενο ως τρομοκράτη. Είναι η ίδια πολιτική που καταδικάζει τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς εμπόρους, αυτοκινητιστές στο κλείσιμο, στις κατασχέσεις και τη φτώχεια, οδηγεί τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση. Η σημερινή επίδειξη δύναμης της κρατικής βίας και τρομοκρατίας δεν είναι καινούργια και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Είναι η βία που έχουν γευτεί όλοι όσοι αγωνίζονται για ζωή με δικαιώματα και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο όλα όσα επιβάλλουν ΕΕ και μονοπώλια: Τις μαζικές απολύσεις, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών μονάδων της χώρας (ενέργεια, αμυντικά συστήματα, λιμάνια, νερό) και την εμπορευματοποίηση των πιο βασικών κοινωνικών αγαθών (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια). Είναι γι' αυτό υπόθεση όλων μας η έμπρακτη καταδίκη της».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Σε ανακοίνωσή του το ΜΑΣ σημειώνει: «Οι δίκαιοι αγώνες δεν φιμώνονται με την καταστολή και τον αυταρχισμό (...) Οι φοιτητές και οι σπουδαστές απαντάμε στην ένταση της καταστολής και στην πολιτική που θυσιάζει τις σπουδές και το μέλλον μας για την πλουτοκρατία με οργάνωση της πάλης και ακόμα πιο αποφασιστικούς αγώνες. Μαζί με τους εργάτες και το λαό φουντώνουμε το μεγάλο λαϊκό ποτάμι που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική».

Η ΟΓΕ

Την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ καταγγέλλει η ΟΓΕ και με ανακοίνωσή της καλεί «κάθε εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, άνεργη, κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας να καταδικάσει την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των εργαζομένων. Κανένας φόβος, καμιά υποταγή».

Τα σωματεία

Τη χτεσινή επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καταγγέλλουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα. Ανακοινώσεις καταδίκης έχουν εκδώσει οι παρακάτω συνδικαλιστικοί φορείς: Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Λέσβου. Οι Ομοσπονδίες Τύπου - Χάρτου, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (ΟΣΕΑΔΕ), Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ), Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Ακόμα, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες Αχαΐας (ΣΕΙΥΠ), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας, το Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Αχαΐας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, ο Πανελλαδικός Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων (ΕΣΗΕΑ), το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων WIND, το Σωματείο Τραγουδιστών Μελοδράματος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ