Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ» ΣΥΡΙΖΑ
Σε ρόλο «απόχης» όσων εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ

Το ρόλο της σαν «απόχης» για τον εγκλωβισμό ανθρώπων του μόχθου που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ στον έναν πυλώνα του νέου διπολισμού, επιβεβαίωσε η επονομαζόμενη «σοσιαλιστική τάση» του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες στη Θεσσαλονίκη.

Η -αποτελούμενη από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ- «σοσιαλιστική τάση» λάνσαρε τον «εαυτό» της σαν τον «αυθεντικό εκφραστή του σοσιαλισμού», ενώ έλαβε για τις υπηρεσίες της τα εύσημα απ' τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος στο γραπτό χαιρετισμό που έστειλε ανέφερε μεταξύ άλλων πως η τάση «βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθεί με κοινωνικές δυνάμεις που έχουν διαρρήξει ολοκληρωτικά τη σχέση τους με τη μεταλλαγμένη νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία».

Η «Σοσιαλιστική Τάση», μέσα από τις θέσεις που παρουσίασε, δε διαφοροποιείται από τις κεντρικές επιλογές και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενδεικτική ήταν η αναφορά του Κ. Χρυσόγονου πως «το ηθικό δικαίωμα να λένε ότι είναι σοσιαλιστές το έχουν όσοι υψώνουν το ανάστημά τους στη μνημονιακή λαίλαπα και όχι το ψευδεπίγραφο ΠΑΣΟΚ».

Οι εκπρόσωποί της έκαναν μάλιστα λόγο για «πατριωτισμό της αριστεράς με αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό»! Ο «αριστερός» και «αντιιμπεριαλιστικός» πατριωτισμός που εφηύραν τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο φερετζές στην ταχύτατη προσαρμογή τους στα συμφέροντα μερίδων της ντόπιας πλουτοκρατίας, τα οποία επιδιώκουν να διαμορφώσουν και τις κατάλληλες ενδοϊμπεριαλιστικές συμμαχίες, εξετάζοντας και επιλογές όχι κατ' ανάγκη μέσα στην ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να θολώσει το ταξικό περιεχόμενο του πατριωτισμού, που δεν είναι ίδιος για το λαό και την αστική τάξη, τα συμφέροντα της οποίας θέλει να διαχειριστεί σαν κυβέρνηση. Οσο για τον «αντιιμπεριαλιστικό» χαρακτήρα που επικαλούνται η «σοσιαλιστική τάση» και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με εναντίωση στην εξουσία των μονοπωλίων, ενώ την ίδια ώρα καλούν το λαό να ταυτίσει τα συμφέροντά του με τον έναν ή τον άλλο ιμπεριαλιστή (π.χ. με τις ΗΠΑ ενάντια στη Γερμανία), κοροϊδεύοντάς τον ότι έτσι θα σωθεί.

Στη συνέντευξη Τύπου ξεκάθαρα δήλωσαν πως «το μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί παρά να στηριχθεί στην μεικτή οικονομία. Να συνυπάρχει δηλαδή ο δημόσιος, ο κοινωνικός και ο ιδιωτικός τομέας». Σε ό,τι αφορά την πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκαν πως «προτεραιότητα δεν έχει η συγκρότηση πολιτικών συμμαχιών», αλλά η συγκρότηση «ενός κοινωνικού μετώπου που θα αναπτύξει κοινωνική δυναμική η οποία μετά τις εκλογές θα διαμορφώσει και θα επιβάλει πολιτικές συμμαχίες».

Τέλος, υπερασπίστηκαν την «προώθηση και εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης» με «πραγματικά κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική (και αντίστοιχη υποδομή)» με ταυτόχρονη «καταπολέμηση της νεοφιλελεύθερης παραμόρφωσης» που σήμερα κυριαρχεί στην ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα από τα καλά εργαλεία του συστήματος (2010-03-05 00:00:00.0)
Βασικές πολιτικές εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα από το 1974 μέχρι σήμερα (2008-07-06 00:00:00.0)
Ομολογίες παρά τις ...αρνήσεις (2007-12-25 00:00:00.0)
ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ (2007-09-26 00:00:00.0)
Κρίση.... «αυτοσυντήρησης» (2001-07-01 00:00:00.0)
Πατριωτισμός και πατριδοκαπηλεία (2000-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ