Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέες εποικιστικές προκλήσεις

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Προσφορές για την ανέγερση νέων κατοικιών σε εποικισμούς στη Δυτική Οχθη και στην ανατολική Ιερουσαλήμ φιλοξενεί, για άλλη μια φορά, η ιστοσελίδα του υπουργείου Οικισμού, όπως καταγγέλλει η ισραηλινή φιλειρηνική οργάνωση «Peace Now», σημειώνοντας ότι η ισραηλινή κυβέρνηση επιμένοντας στους εποικισμούς ουσιαστικά εξωθεί τους Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με την οργάνωση, το υπουργείο Οικισμού ζητά προσφορές για την ανέγερση συνολικά 24.000 νέων κατοικιών.

Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει και 1.200 κατοικίες στην ευαίσθητη περιοχή Ε1, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα, και την οποία οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν, όπως και την ανατολική Ιερουσαλήμ για πρωτεύουσά τους.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες, το υπουργείο Οικισμού δεν διέψευσε τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ισραηλινή φιλειρηνική οργάνωση. Σημείωσε απλώς ότι ούτως ή άλλως η όλη διαδικασία για την ανέγερση κατοικιών είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και μπορεί να χρειαστεί και πολλά χρόνια για να ολοκληρωθεί. Η οργάνωση ανταπάντησε τονίζοντας ότι το βασικό είναι η πρόθεση που καταγράφεται και είναι ξεκάθαρη.

Σε δήλωσή του ο Σαέμπ Ερεκάτ, εκ μέρους της Παλαιστινιακής Αρχής, σημείωσε ότι η ενδεχόμενη εφαρμογή του σχεδίου νέων εποικισμών θα σημάνει τερματισμό της ειρηνευτικής διαδικασίας. Την αντίθεσή της εξέφρασε και η αμερικανική κυβέρνηση που ζητάει εξηγήσεις από το Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ