Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Χωρίς κάτι το εξαιρετικό…

Οι αποψινές πρεμιέρες

Μετά το κουαρτέτο της ταινίας «CARNAGE» ο Ρομάν Πολάνσκι επιστρέφει με μια γαλλοπολωνική συμπαραγωγή... ένα ακόμη θεατρικό κι αυτή τη φορά, ένα ντουέτο... Στη βάση της κινηματογραφικής του ταινίας «Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ» (2013), βρίσκεται το θεατρικό του Νταβίντ Ιβ και, στη βάση της θεατρικής διασκευής, το ομώνυμο ερωτικό μυθιστόρημα του Λέοπολντ φον Ζάχερ - Μάζοχ του 1870. Χωρίς να χάνει το κόκκινο νήμα των σκιών και του φωτός του παιχνιδιού της ερωτικής αποπλάνησης που παραπαίει μεταξύ σαδισμού και μαζοχισμού, ο Πολάνσκι καταφέρνει να αναπτύξει ένα υπαρξιακό δράμα, σε ένα παρισινό θέατρο με δυο ηθοποιούς: τον Ματιέ Αμαλρίκ στο ρόλο του θεατρικού σκηνοθέτη και, τη σύζυγο και μούσα του, Εμανουέλ Σενιέ, στο ρόλο της «χυδαίας» ηθοποιού που ξέρει να μεταμορφώνεται και να παίρνει αυτό που θέλει... Ο Πολάνσκι απογυμνώνει όχι μόνο τα σώματα αλλά και τις ψυχές με τις σκοτεινές τους πλευρές και τις ανείπωτες αλήθειες ...

Πρεμιέρα επίσης τόσο για το αξιόλογο, «γειωμένο» δράμα του Γιώργου Τσεμπερόπουλου «Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ», μια έγχρωμη ελληνική παραγωγή του 2013, όσο και το γαλλικό «ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ» (2003) του Αλέν Γκιροντί. Ακόμη, δύο σπάνια ντοκουμέντα μικρού μήκους θα προβληθούν από τη «NEW STAR» στο σινεμά «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ newstar art cinema» (Κρέμου 141, Καλλιθέα): Αγγελου Παπαναστασίου για την Αθήνα της Κατοχής (διάρκειας 27'), καθώς και υλικό από το κινηματογραφικό αρχείο του ΕΛΑΣ, την περίοδο 1943-1945 (διάρκειας 11'), με είσοδο δωρεάν!

Αναμφισβήτητα, όμως, το «κλου» της βδομάδας είναι ο, ελληνικής παραγωγής, «ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ» (2013)... ένας «βάρβαρος Κόναν», αξιοθρήνητος από κάθε άποψη!


ΚΡΙΤΙΚΗ:
Τζία ΓΙΟΒΑΝΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ