Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να διαγραφούν από τα σωματεία τα στελέχη εκπαίδευσης

Πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τη διαγραφή από τα σωματεία των εκπαιδευτικών, των στελεχών εκπαίδευσης προτείνει στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Οπως σημειώνει μεταξύ άλλων, «σύμφωνα με τα καταστατικά των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων και επειδή ακριβώς τα στελέχη αυτά αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις των σωματείων και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και τα συνέδρια ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να αποφασίσουν ότι δε δέχονται ο Περιφερειακός Διευθυντής, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και ο Σχολικός Σύμβουλος να είναι μέλη των σωματείων και πρέπει να διαγραφούν», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κατέθεσε αντίστοιχη πρόταση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και απορρίφθηκε από τις υπόλοιπες δυνάμεις, ενώ κατά μίας τέτοιας πρότασης έχουν τοποθετηθεί και οι δυνάμεις στο ΔΣ της ΔΟΕ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνονται στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα παραπάνω στελέχη αποτελούν κυβερνητικά, κρατικά στελέχη. «Από το ρόλο και τη θέση που κατέχουν στον κρατικό μηχανισμό έχουν αντικειμενικά σαν αποστολή την προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής».

«Επιλέγονται από την εκάστοτε κυβέρνηση με σκοπό να προωθήσουν την πολιτική της, την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου στην εκπαίδευση». «Είναι σίγουρο ότι τα στελέχη αυτά θα βάλουν μπροστά την "αξιολόγηση", συνολικά τις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση», σημειώνει. «Θα βάλουν μπροστά τα νέα αναλυτικά προγράμματα, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και το νέο πειθαρχικό δίκαιο. Πρόκειται για τα στελέχη που επιβάλλουν πειθαρχικές ποινές, που οδηγούν σε αργία και διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς. Ο ρόλος τους είναι απαραίτητος για την προώθηση ενός σχολείου που θα λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια και θα δυναμώνει, όσο υλοποιούνται οι αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις. Το σχολείο αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το σχολείο των λαϊκών αναγκών, που οραματίζεται και παλεύει ο λαός μας.

Τα στελέχη αυτά είναι από τη θέση τους απέναντι στα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, απέναντι στα αιτήματα και στους στόχους του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο των εκπαιδευτικών. Είναι απέναντι στους αγώνες του λαού μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για μια Παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ