Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ - ΤΡΟΪΚΑ
Νέες συζητήσεις με φόντο χιλιάδες απολύσεις

Από αύριο Παρασκευή και μετά, οπότε και επιστρέφει το κλιμάκιο της τρόικας, αναμένεται να γίνει η νέα συνάντησή της με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη. Χτες, δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο υπουργός αναμένεται να ζητήσει παράταση για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για τις 4.000 απολύσεις ως το τέλος του χρόνου. Και αυτό καθώς από την κυβέρνηση θεωρείται «ανέφικτο» να βρεθούν άλλοι 2.000 υπάλληλοι που θα βρεθούν στην ανεργία μέσα σε σχεδόν ένα μήνα ούτως ώστε να προστεθούν στους ήδη 2.000 απολυμένους της ΕΡΤ. Ετσι, υπάρχει σκέψη, οι εναπομείναντες του στόχου των 4.000, να ζητηθεί να απολυθούν το Μάρτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» πρώτοι στη λίστα των απολύσεων είναι όσοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλη και αφού δεν ενταχθούν σε κάποια υπηρεσία μέσα σε οκτώ μήνες που ορίζει ο νόμος, θα βρεθούν εκτός Δημοσίου. Επίσης, στο δημοσίευμα τονίζεται πως το κλιμάκιο της τρόικας δε δέχεται ως απολύσεις τις αποχωρήσεις χιλιάδων συμβασιούχων τις επόμενες 45 μέρες αλλά ούτε εκείνες που θα γίνουν σε «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα», ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ.

Από την άλλη, το «ΕΘΝΟΣ» ανέφερε πως μέχρι το τέλος του χρόνου περισσότεροι από 5.000 υπάλληλοι από τους 83.000 που εργάζονται σε δήμους και περιφέρειες θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ο αριθμός των εργαζομένων που θα θεωρηθούν πλεονάζοντες θα βγει από ένα μαθηματικό τύπο που ορίζει στο 6,2/1.000 την αναλογία υπαλλήλων / κατοίκων. Δηλαδή, για την Αθήνα έχουν κόψει ήδη κουστούμι ότι οι υπάλληλοι που θα μείνουν θα είναι 4.066 από τους 4.800 που εργάζονται σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ