Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ - ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ
Αύξηση κρουσμάτων καρκίνου

TOKIO.--

Ενδείξεις αύξησης των κρουσμάτων καρκίνου του θυροειδούς σε εφήβους που κατοικούν στην ευρύτερη περιφέρεια της Φουκουσίμα, όπου σημειώθηκε το Μάρτη του 2011 σοβαρό πυρηνικό δυστύχημα - έγκλημα μετά από σεισμό και παλιρροϊκό κύμα, κατέγραψαν χτες οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της περιοχής.

Η μελέτη των ειδικών αποκάλυψε ότι μέσα στον τελευταίο χρόνο εντοπίστηκαν τουλάχιστον 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα καρκίνου του θυρεοειδούς σε εφήβους κάτω των 18 ετών (δηλαδή οκτώ παραπάνω από τον περασμένο Αύγουστο...) ενώ άλλοι 32 νέοι παρουσιάζουν πολύ σοβαρές ενδείξεις εκδήλωσης της ίδιας καρκινοπάθειας. Ωστόσο, οι ειδικοί της Νομαρχίας Φουκουσίμα απέφυγαν να συνδέσουν άμεσα τα κρούσματα καρκίνου με το πυρηνικό δυστύχημα λέγοντας ότι ακόμη είναι «νωρίς» για να φανούν οι δυσμενείς συνέπειες του πυρηνικού δυστυχήματος στην υγεία των κατοίκων της περιοχής...

Πάντως, οι γονείς των συγκεκριμένων παιδιών δεν μπορούν να βγάλουν από το μυαλό τους ότι η συνήθης αιτία του καρκίνου θυρεοειδούς είναι η έκθεση στη ραδιενεργό ακτινοβολία, κυρίως του ιωδίου 131, κατά τις πρώτες μέρες μετά το δυστύχημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ