Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Συνομιλίες και πιέσεις

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.--

Την απόλυτη υποστήριξή τους στην «κοινή πρόταση συμφωνίας» με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα επαναδιατύπωσαν κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Βρετανός πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν «αισιόδοξοι» ότι μπορεί σύντομα να επιτευχθεί βήμα προόδου. Αργότερα, το γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε ότι ο Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Γάλλο Πρόεδρο και συμφώνησαν ότι «είναι στο χέρι του Ιράν» να δεχτεί την προτεινόμενη συμφωνία.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες έρχονται, ενώ αναμένεται η ενημέρωση από τον Τζον Κέρι για το τι ακριβώς συνέβη στη Γενεύη και αφού ο Λευκός Οίκος, διά του εκπροσώπου του Τζέι Κάρνεϊ, κάλεσε το Κογκρέσο να μην προχωρήσει σε νέες σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα υπέσκαπτε τη διπλωματική προσπάθεια.

Παράλληλα, εντείνεται η φημολογία ότι η ισραηλινή κυβέρνηση, παρά το χαμήλωμα των τόνων που επιχείρησε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, έχει θέσει σε λειτουργία όλη την επιρροή που έχει στο Κογκρέσο, προκειμένου να ληφθούν σκληρότερες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

  • Συνελήφθη σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο FARS ένας ύποπτος για τη δολοφονία, την Κυριακή, του υφυπουργού Βιομηχανίας μέσα στο αυτοκίνητό του. Αν και δε δίνονται άλλα στοιχεία, το πρακτορείο αναφέρει ότι φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι τα κίνητρα της δολοφονίας είναι «προσωπικά».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ