Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποίηση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, η Επιτροπή Αγώνα Πληροφορικής του ΜΑΣ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.

Αφορμή για την κινητοποίηση υπήρξε η απόφαση της πρυτανείας να αποκλείσει μεταπτυχιακό ανάπηρο φοιτητή, επειδή δεν είχε να πληρώσει δίδακτρα. Και ο συγκεκριμένος φοιτητής, όπως και πολλοί άλλοι, αφού πλήρωσε το Σεπτέμβρη του 2012 1.000 ευρώ προκαταβολή για μεταπτυχιακό στην Πληροφορική, τώρα καλείται να πληρώσει άλλα 3.500 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες φοιτητές βιώνουν ακόμη περισσότερα προβλήματα, καθώς αντιμετωπίζουν περικοπές σε επιδόματα, πληρώνουν φάρμακα, θεραπείες κι έρχονται να προστεθούν σ' αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι φοιτητές.

Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, εκείνος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμιά αρμοδιότητα για τη μη επιβολή των διδάκτρων και θα κάνει προσπάθεια για το συγκεκριμένο φοιτητή να μην πληρώσει. Η αντιπροσωπεία, από τη μεριά της, επέμεινε στη θέση ότι τα πανεπιστήμια δεν πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις και ότι στόχος δεν είναι απλά η εξαίρεση ενός φοιτητή, αλλά το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των φοιτητών να σπουδάσουν και να κάνουν μεταπτυχιακά εντελώς δωρεάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ