Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σε αναζήτηση 2 δισ. η Eurobank

Την έναρξη διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) κατά δύο δισ. ευρώ ανακοίνωσε χτες η «Eurobank» υπό την μεσιτεία -ή το «διεθνή συντονισμό»- της «Barclays Bank PLC», του υποκαταστήματος Λονδίνου της «Deutsche Bank» και της «JP Morgan Securities». Για την άντληση του παραπάνω ποσού θα διατεθούν μετοχές στην αγορά, με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) -το οποίο είναι κάτοχος του 95,2% των μετοχών της «Eurobank»- να παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης «σημαντικού μεριδίου» από έναν ή περισσότερους θεσμικούς επενδυτές.

Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ, ενδεχόμενη επιτυχημένη ΑΜΚ της «Eurobank» θα διευκολύνει «την ταχεία επιστροφή της στον ιδιωτικό τομέα» την πώλησή της εκ νέου δηλαδή, προσπάθεια που εντάσσεται στην «σταθεροποίηση και ενίσχυση του τραπεζικού μας συστήματος».

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται σε μία περίοδο αναδιαρθρώσεων στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες μεταξύ άλλων προσδιορίζουν ως «στρατηγική επιλογή» την παρουσία τους στα Βαλκάνια, όπως δήλωσε και την Τετάρτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας από τα Τίρανα, την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από αυτές να μειώσουν τα μεγέθη τους στην εγχώρια αγορά και να περιορίσουν την επέκτασή τους στην ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ