Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Ωμή εργοδοτική παρέμβαση

Καταγγελία της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων»

Την ωμή παρέμβαση της εταιρείας «KPMG» στις αρχαιρεσίες του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ), η οποία πιέζει τους υπαλλήλους της να εγγραφούν άμεσα στο επιμελητήριο και να ψηφίσουν τους εκπροσώπους που θα τους υποδείξει η ίδια, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων» (ΔΠΚ-Ο).

Οπως αναφέρει η ΔΠΚ-Ο, «η διεύθυνση της εταιρείας επιχείρησε με απειλές να πιέσει τους εργαζόμενούς της να εγγραφούν στο ΟΕΕ και να τακτοποιηθούν οικονομικά προκειμένου να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες του Επιμελητηρίου που θα γίνουν στις 15 Δεκέμβρη, ώστε να στηρίξουν με την ψήφο τους συνδυασμούς και υποψήφιους που θα υποδείξει η εργοδοσία. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε το σχετικό e-mail του προέδρου, η εταιρεία χρειάζεται να έχει μια ισχυρή φωνή στο ΟΕΕ».

Στη συνέχεια της καταγγελίας της η ΔΠΚ-Ο αναφέρει μάλιστα ότι «πριν την εκπνοή της προθεσμίας της οικονομικής τακτοποίησης των συναδέλφων, οι εργαζόμενοι "ενημερώθηκαν" εκ νέου μέσω e-mail ότι για όσους δεν ανταποκρίθηκαν στο προηγούμενο κάλεσμα θα σημειωθεί σχετική παρατήρηση στον ατομικό τους φάκελο».

Η ΔΠΚ-Ο καλεί όλες οι παρατάξεις στην Κεντρική Διοίκηση του ΟΕΕ να καταδικάσουν τους εκβιασμούς της εργοδοσίας της KPMG και υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, «όπως και όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, αποθρασύνονται από την πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, τα συνεχή μέτρα ενίσχυσης της κερδοφορίας τους, τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων του Δημοσίου που γίνονται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων».

Υπογραμμίζει ακόμα ότι «το ΟΕΕ, ως σύμβουλος του αστικού κράτους, ως μηχανισμός εξωραϊσμού και αποδοχής του εκμεταλλευτικού συστήματος, αποτελεί εργαλείο ταξικής συνεργασίας και ενσωμάτωσης, όπου καλούνται να συνυπάρξουν μαζί μισθωτοί και μικροί αυτοαπασχολούμενοι με στελέχη του κράτους και εκπροσώπους του κεφαλαίου... Την ίδια ώρα που η εργοδοσία σπρώχνει τους εργαζόμενους μακριά από τα σωματεία τους, απαιτεί τη συμμετοχή τους στο ΟΕΕ με το ζόρι για την υπερψήφιση των εκλεκτών της!».

Η «Πανεπιστημονική» καλεί τους εργαζόμενους της KPMG και συνολικά τους εργαζόμενους του ελεγκτικού-λογιστικού κλάδου να οργανωθούν στο ταξικό τους σωματείο, την Ενωση Λογιστών (ΕΕΛΠ) που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, και να προσέλθουν στις εκλογές του ΟΕΕ «ενισχύοντας αποφασιστικά τη "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων" (ΔΠΚ-Ο), την παράταξη των μισθωτών και μικρών αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων, της Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στην ΕΕ και τα μονοπώλια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ