Πέμπτη 3 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Περίεργη μεταχείριση υπέρ εκκοκκιστηρίου

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκα

Την περίεργα ευνοϊκή μεταχείριση από το υπουργείο Γεωργίας απολαμβάνει το εκκοκκιστήριο βάμβακος «Κρυστάλη Ευαγγέλου», με αποτέλεσμα 1.750 τόνοι βάμβακος της περιοχής Λάρισας. αλλά και μεγαλύτερες ποσότητες της Ημαθίας να είναι απλήρωτες. παρά το γεγονός ότι πέρασαν τρεις μήνες από τη λήξη της εμπορικής περιόδου.

Το γεγονός κατήγγειλε με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας, τονίζοντας ότι το υπουργείο παράνομα δεν έκλεισε το συγκεκριμένο εκκοκκιστήριο και δεν ενεργοποιεί ούτε και τώρα την εγγυητική επιστολή του εκκοκκιστηρίου, για να το εξαναγκάσει να πληρώσει τους παραγωγούς.

Ο υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενεργοποίησης της εγγυητικής επιστολής και γίνεται μία προσπάθεια για την εξεύρεση πόρων του εκκοκκιστηρίου από την Αγροτική Τράπεζα, προκειμένου να διασφαλιστεί το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών.

Το αδίκημα που συντελείται στην υπόθεση, υπογράμμισε ο Δ. Τσιόγκας, εκτός των άλλων είναι και ποινικό και πρόσθεσε: «Κάθε εκκοκκιστής έχει υποχρέωση να καταθέσει πριν την έναρξη της συγκέντρωσης του προϊόντος ισόποση εγγυητική επιστολή τράπεζας στον Οργανισμό Βάμβακος και σε περίπτωση που δεν πληρώσει τους παραγωγούς, πρέπει να κλείσει το εκκοκκιστήριο αφού περάσει ένας μήνας από τη συγκέντρωση του βαμβακιού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνέχισε, έχουν παραβιαστεί και οι δύο ασφαλιστικές δικλείδες, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες. Και το υπουργείο, αντί να κλείσει το εκκοκκιστήριο, εφόσον δεν πληρώθηκαν οι παραγωγοί, δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι τώρα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι το αδίκημα είναι και ποινικό και πρόσθεσε ότι δεν ξέρει εάν οι συγκεκριμένοι εκκοκκιστές είναι φίλοι του υπουργείου. Προειδοποίησε δε ότι δεν πρέπει να φορτωθούν τα σπασμένα στον Οργανισμό Βάμβακος, αλλά να πληρώσει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ