Πέμπτη 3 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΛΑΖ ΕΟΤ
Ακονίζουν τα μαχαίρια οι μεγαλοεπιχειρηματίες

Μια χούφτα κοινοπραξίες που εκπροσωπούν οικονομικά συμφέροντα από το χώρο του τουρισμού, των εφοπλιστών, των εκδόσεων, των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης διεκδικούν τα κέρδη που αποφέρει η εκμετάλλευση των πέντε ακτών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) που έβγαλε «στο σφυρί» η συσταθείσα από την κυβέρνηση Εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ (ΕΤΑ). Αυτό προκύπτει από την πρώτη επιλογή που έκανε η αρμόδια για το θέμα επιτροπή αξιολόγησης και ενέκρινε η ΕΤΑ. Τα σχήματα αυτά επιλέχτηκαν σε πρώτη φάση βάσει των τεχνικών προδιαγραφών που κατέθεσαν, ενώ σε δεύτερη φάση θα γίνει η τελική επιλογή μίας κοινοπραξίας για κάθε ακτή βάσει των οικονομικών προσφορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιες πάνω - κάτω κοινοπραξίες εμφανίζονται ως προκριθείσες και για τις πέντε πλαζ του ΕΟΤ. Συγκεκριμένα:

  • Για την ακτή Αλίμου προεπιλέχτηκαν η κοινοπραξία «Ζευς» (μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι «Αττικές Εκδόσεις», η «Ομικρον» κ.ά.), η «Βερνίκος Κότερα» (μετέχουν και η ομώνυμη εταιρία, η «EFG Eurobank Properties», η «Everest», το «Mad TV»), ο όμιλος «Σάρων» (στη μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι εκδόσεις «Τερζόπουλος», η «Καραγιάννης ΑΕ» κ.ά.), η Αττικές Ακτές (όπου συμμετέχουν η ΑΤΤΙΚΑΤ, η ΤΕΡΙΝΑ, η «Αχινός ΑΕ»).
  • Για την ακτή Α' Βούλας: η «Ζευς», ο όμιλος «Σάρων», η «Βερνίκος Κότερα», η κοινοπραξίας «Αιγέας» (στην οποία συμμετέχει και η «Αναστηλωτική», η «Parapharm» κ.ά.).
  • Για την Ακτή Β' Βούλας: η κοινοπραξία «Ζευς», η κοινοπραξία «Αιγέας», η «Βερνίκος Κότερα».
  • Για την Ακτή Βουλιαγμένης: η «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης» (που αποτελείται από την «Ελληνική Τεχνοδομική» και τη «Bold»), η κοινοπραξία «Αττικές Ακτές», η «Αφοί Πάλλα».
  • Για την ακτή Βάρκιζας: η κοινοπραξία «Ακτές Αττικής» (εδώ συμμετέχουν η «Alpha Alpha Holdings», η «Chipita» κ.ά.), η κοινοπραξία «Ζευς», η κοινοπραξία «Θέα» (που περιλαμβάνει την «Alpha δορυφορική τηλεόραση ΑΕ», το ραδιοσταθμό «Alhpa Νews», το μουσικό σταθμό «Πόλις», την «ΕΡΓΟΚΑΤ» κ.ά.) και η «Βερνίκος Κότερα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ