Πέμπτη 3 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
«Μελίσσι ο λαός και θα χιμά σ' όποιον τον ερεθίζει»

Εκαναν - λένε τώρα - τακτική «επίθεση» με τα επαίσχυντα μέτρα για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Τώρα, προχωρούν σε «άτακτη άμυνα», σκορπίζοντας παγίδες και δολώματα για να παρασύρουν σε «εθνικό πολιτικό διάλογο», άλλοτε τα κατεψυγμένα του κ. Γιαννίτση, άλλοτε από τη μηδενική βάση του κ. Τσοχατζόπουλου, άλλοτε χωρίς προαπαιτούμενα και, τέλος, επί παντός του επιστητού, που αναφέρεται στο θέμα, όπως πρότεινε, διαρκώς μειδιών για να διαμορφώσει ατμόσφαιρα, ο πρώην συνδικαλιστής κ. Πρωτόπαππας.

Αλλά όταν πέφτει η ερώτηση, κατά τις τηλεσυζητήσεις: - Θα εγγυηθείτε, δηλαδή, ότι δε θα μειωθούν τελικά οι συντάξεις και δε θα αυξηθούν τα συνταξιοδοτικά όρια, πέφτει ...κατεψυγμένη σιωπή, διότι, ναι μεν αλλά, και τα λοιπά ...όλα αυτά στο διάλογο! Οπότε παρεμβαίνει ο από τηλεοπτικής μηχανής συντονιστής και δηλώνει στο τέλος της εκπομπής, περιχαρής - ορίστε λοιπόν, βρέθηκε η βάση του διαλόγου. Ακολουθεί «άκρα του τάφου σιωπή», ωσάν ο υφυπουργός Εργασίας και το ανώτατο συνδικαλιστικό στέλεχος της ΓΣΕΕ να «σιωπούν συναινούντες».

Εσπειραν καταιγίδες και θερίζουν θύελλες λαϊκού ξεσηκωμού και δυναμικής συσπείρωσης στο ΠΑΜΕ. Και τώρα πελιδνοί, μπροστά στις κάμερες, περιδεείς και αμήχανοι δεν έχουν την παλικαριά να αποσύρουν τα μέτρα στραγγαλισμού, ομολογούντες και τις νόθες δεσμεύσεις της ευρωζώνης.

Στην παραζάλη τους, αναζητούν λάθη επικοινωνιακής πολιτικής και όχι ουσίας και στη βάση αυτή στρώνουν νέες παγίδες και δολώματα ατέρμονων συζητήσεων, όπου η ανεργία θα μένει στο ύψος της, οι συντάξεις στο βάθος τους, οι απασχολήσιμοι στην κατάψυξη, ως ένα είδος εφεδρικού προλεταριάτου, που μπορεί να οδηγήσει στην κουρελοπρολεταροποίηση.

Αυτό, όμως, το μεγάλο πλήθος, αυτό το ΠΑΜΕτωπο λαϊκών κινητοποιήσεων, που κλιμακώνονται ποσοτικά και αποκτούν ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αυτός ο λαός αρνείται να καταπιεί το αγκίστρι με το δόλωμα και να πέσει στη ρουφήχτρα με την «κινούμενη άμμο» των απατηλών κυβερνητικών χειρισμών.

Γιατί είναι αυτός ο λαός, «που όθε περνά γκρεμίζει κάτου/ σαν το βοριά, σαν το νοτιά,/ όλα τα φονικά ρηγάτα/ θεμελιωμένα στην ψευτιά».


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ