Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-1
Βραζιλία... μέσω Βουκουρεστίου

Την παρουσία της για τρίτη φορά σε Μουντιάλ εξασφάλισε και τυπικά χτες η Εθνική ανδρών αφού το 1-1 με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι, σε συνδυασμό με τη νίκη της Ελλάδας με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι, έδωσε το εισιτήριο για τη διοργάνωση του 2014, που θα γίνει στη Βραζιλία το καλοκαίρι. Το γκολ του... συνήθη ύποπτου Κώστα Μήτρογλου στο 23' ήταν αυτό που έφερνε πλέον μια... ανάσα πριν τα τελικά την ελληνική ομάδα η οποία παρά τις άτυχες στιγμές στην επανάληψη (αυτογκόλ Τοροσίδη στο 57', τραυματισμοί του ίδιου και του Σιόβα) πήρε αυτό που ήθελε.

Το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος σε γενικές γραμμές στάθηκε πολύ καλά απέναντι στους αντιπάλους, έδειξε χαρακτήρα στις στιγμές πίεσης των Ρουμάνων (πρώτο 15λεπτο και διάστημα 55'-70') και στηρίχθηκε στις αντεπιθέσεις. Από μια τέτοια και μετά από μπαλιά του Καραγκούνη πίσω από την αντίπαλη άμυνα προήλθε και το ελληνικό γκολ. Με τους Καραγκούνη-Τζιόλη να ελέγχουν τη μάχη του κέντρου, τους Χολέμπας και Σαμαρά να πλαγιοκοπούν τις πτέρυγες και το δίδυμο Παπασταθόπουλου - Σιόβα να «καθαρίζουν» στα μετόπισθεν, η εικόνα των «κυανόλευκων» έδειχνε ότι μόνο με... αυτοκτονία θα έχαναν την πρόκριση. Σε αντίθεση οι Ρουμάνοι, αν και ξεκίνησαν δυνατά, τους έλειψε η ουσία στο τελείωμα των φάσεων (πιο επικίνδυνη το σουτ του Χόμπαν στο 62'), ενώ όσο περνούσε η ώρα ο εκνευρισμός έκανε την εμφάνισή του.

Ρουμανία (Πιτσούρκα): Ταταρουσάνου, Ματσέλ, Ρατς (27' Λατόβλεβιτς), Κίρικες, Γκοϊαν (87' Γκροσάβ), Χομπάν, Μαξίμ, Τόρζε (58' Νικουλάε), Στάνκου, Τανάσε, Μάρικα.

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (72' λ.τρ. Βύντρα), Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (80' λ.τρ. Μανωλάς), Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης (74'Σάμαρης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου.

  • Η Κροατία νίκησε με 2-0 την Ισλανδία και προκρίθηκε και αυτή στο Μουντιάλ (0-0 το πρώτο παιχνίδι).
  • Η Εθνική Κ21 γνώρισε εκτός έδρας ήττα με 3-1 από την Πολωνία και απομακρύνθηκε από την κορυφή του ομίλου της για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ