Πέμπτη 3 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Ελπιδοφόρα τα μηνύματα των εκλογών

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με στόχο να ξεπεραστεί ο περσινός αριθμός των ψηφισάντων, εκτυλίσσονται οι εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα και πρόκειται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 4 Μάη.

Ηδη κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας των εκλογών πήραν μέρος περίπου 900 σπουδαστές και ενισχυμένο αναμένεται να βγει το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο. Οι κάλπες που είχαν στηθεί έξω από 15 δημόσια ΙΕΚ του Λεκανοπεδίου δείχνουν ότι θα αναδείξουν ακόμα πιο δυνατό και ενισχυμένο το κύρος του Συλλόγου, αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο περσινός αριθμός των 2.500 ψήφων θα ξεπεραστεί κατά πολύ.

Μερικά από τα σημαντικότερα αιτήματα που προβάλλει ο Σύλλογος και τα οποία συσπειρώνουν εκατοντάδες σπουδαστές είναι η ίδρυση Δημοσίων Δωρεάν Ειδικών Επαγγελματικών Σχολών για όλους τους νέους και η μετεξέλιξη των ΙΕΚ σε τέτοιες σχολές, η κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, η κατάργηση διδάκτρων, η κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών σε κάθε ΙΕΚ, μειωμένο εισιτήριο, η κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί η στάση του διευθυντή του Δημοσίου ΙΕΚ στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος αρνήθηκε στα μέλη του Συλλόγου να πραγματοποιήσουν τις εκλογές μέσα στο χώρο του ΙΕΚ, με αποτέλεσμα η κάλπη να στηθεί στο απέναντι πεζοδρόμιο. Ο Σύλλογος καλεί τους σπουδαστές «να βάλουν φρένο», με την ψήφο και τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του Συλλόγου, στην τρομοκρατία που ασκείται στις σχολές και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Δυναμικά στη Θεσσαλονίκη

Να συσπειρωθούν γύρω από το Σύλλογό τους, να μαζικοποιήσουν τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν από τις 14 ως τις 19 Μάη και να παλέψουν μέσα από τις γραμμές του για Δημόσια Δωρεάν Επαγγελματική Κατάρτιση, και να δώσουν απάντηση στα αλλεπάλληλα κρούσματα αυταρχισμού που σημειώνονται στο χώρο της κατάρτισης, καλεί τους Σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Επίσης καταγγέλλει στους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ και συνολικά στο λαό και τη νεολαία της πόλης το κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος μελών και στελεχών της, που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα 30 Απρίλη, στο δημόσιο ΙΕΚ Τριανδρίας. Πρωταγωνιστής ο διευθυντής του ΙΕΚ Ν. Παπής. Επιτέθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μελών της ΚΝΕ που μοίραζαν την προκήρυξη της οργάνωσης στους σπουδαστές και τους καλούσαν να συμμετάσχουν στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Τελικά κάλεσε και την αστυνομία προκειμένου να απομακρύνει τα μέλη της ΚΝΕ.

Η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καταγγέλλει πως τέτοιου είδους συμπεριφορές αποσκοπούν στην τρομοκράτηση των σπουδαστών, έτσι ώστε να μην εκφραστεί με αγώνες η δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των δημοσίων ΙΕΚ, αλλά και να υπονομευτεί κάθε έννοια συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης στα ΙΕΚ συνολικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας (2019-12-12 00:00:00.0)
Εκλογές στα δημόσια ΙΕΚ (2011-03-10 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές (2007-12-12 00:00:00.0)
Οι σπουδαστές οργανώνουν την πάλη τους (2006-03-31 00:00:00.0)
Απαντούν με συλλογική δράση (2001-05-29 00:00:00.0)
Δυναμώνει μέρα με τη μέρα (2000-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ