Πέμπτη 3 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα ο Γλ. Κληρίδης

Η πορεία που ακολουθεί το Κυπριακό, βρέθηκε χτες στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν στην Αθήνα στο Προεδρικό Μέγαρο, οι πρόεδροι των δύο χωρών. Ο Γλ. Κληρίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, θα έχει την ευκαιρία αυτό το διήμερο να συζητήσει για το Κυπριακό με την ελληνική πολιτική ηγεσία.

Μετά τη συνάντησή του με τον Γλ. Κληρίδη ο Κ. Στεφανόπουλος δήλωσε ότι η συμπαράσταση και συμπόρευση της Ελλάδας στην επίλυση του Κυπριακού και στην προσπάθεια ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ είναι το πρωταρχικό μέλημα της εξωτερικής μας πολιτικής και χαρακτήρισε την επίσκεψη επίκαιρη, καθώς επικρατεί αισιοδοξία για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου και για την εξέλιξη του Κυπριακού στο εγγύς μέλλον. Ο κ. Στεφανόπουλος εξέφρασε αισιοδοξία για το Κυπριακό παρότι, όπως είπε, οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω της αδιαλλαξίας της τουρκικής πλευράς. Ο Γλ. Κληρίδης, απαντώντας στον Κ. Στεφανόπουλο, δήλωσε: «Αισθάνομαι ότι η Ελλάδα είναι το μόνο στήριγμα στο πλευρό μας».

Το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συναντήθηκε με το δήμαρχο Αθήνας Δημήτρη Αβραμόπουλο που παρέδωσε στον Γλ. Κληρίδη το κλειδί της πόλης.

Ο πρόεδρος της Κύπρου συναντήθηκε επίσης, με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ενώ το απόγευμα έκανε τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μακαρίου στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Αλεξάνδρας. Σήμερα ο Γλ. Κληρίδης έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Αντικείμενο των συζητήσεων του Γλαύκου Κληρίδη στην Αθήνα είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα προσκόμματα που βάζει η Τουρκία στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη αυτή, η οποία, όπως σημείωσε, προσδοκεί να έχει διττό χαρακτήρα, συμβολικό και ουσιαστικό. Ο Γλ. Κληρίδης συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μιχάλη Παπαπέτρου. Το απόγευμα της Παρασκευής θα αναχωρήσει για την Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ