Τρίτη 26 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΜΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Κινητοποίηση για καταβολή δεδουλευμένων - Ασφάλιση

Οργανωμένη, αγωνιστική, συλλογική απάντηση δίνουν οι εργαζόμενοι που «νοικιάζονται» μέσω «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» για να καλύψουν τα τεράστια κενά του υπουργείου Πολιτισμού, με εργασιακό καθεστώς γαλέρας και απλήρωτοι για μεγάλο μέρος των δεδουλευμένων. Η «Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων μέσω ΜΚΟ στον τομέα του Πολιτισμού» κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της, που χωρίς αυτές ουσιαστικά δεν θα είχε καταβληθεί σχεδόν τίποτα από μισθούς, με συγκέντρωση αύριο, Τετάρτη, στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Πολιτισμού διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και επίσης με συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ (Αγ. Κων/νου 8) στις 2 Δεκέμβρη, στις 12.30 μ.μ. για να μη μείνει κανένας ανασφάλιστος.

Οι εργαζόμενοι μέσω «ΜΚΟ» δεν είναι μόνοι τους, αφού συνεπείς συμπαραστάτες στον αγώνα τους είναι το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο ΣΕΚΑ (Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων) και η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα μετά τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοέμβρη, σημειώνεται ότι η «ΜΚΟ» ΚΕΑΕΠ («Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας») έχει καταβάλει μόνο την πρώτη δόση των δεδουλευμένων ενώ η 7μηνη σύμβαση έληξε από τα τέλη Οκτώβρη. Εργαζόμενοι που ακόμη εργάζονται στην περιοχή του Λαυρίου έχουν πληρωθεί μικρό μόνο μέρος των χρημάτων. Η «ΜΚΟ» UNESCO έχει καταβάλει μόνο την πρώτη δόση και τις ασφαλιστικές εισφορές. Η «ΜΚΟ» ΕΠΕΚΑ έχει καταβάλει την πρώτη δόση χωρίς καμία ασφαλιστική εισφορά. Οι εργαζόμενοι της «ΜΚΟ» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, ενώ δεν κατέβαλε δεδουλευμένα στη βάση του μηνιαίου μισθού των 625 ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή», σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα, «βρισκόμαστε 1,5 μήνα πριν τη λήξη της σύμβασης, χωρίς να έχουμε πληρωθεί τη δεύτερη δόση και κάποια μουσεία ακόμα και την πρώτη. Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός από εμάς είμαστε ανασφάλιστοι γιατί κάποιες από τις ΜΚΟ δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Το υπουργείο Πολιτισμού που επέτρεψε την είσοδο στις ΜΚΟ δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του ως εργοδότης και μας προτρέπει να απευθυνθούμε εμείς στις ΜΚΟ και στους αρμόδιους φορείς.

Κανένας εφησυχασμός! Οργανώνουμε την αντίδρασή μας και τον αγώνα μας, μαζικοποιούμε την Επιτροπή Αγώνα που έχει δημιουργηθεί. Ολοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας σαν εργαζόμενοι και να παλέψουμε για ένα μέλλον με μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς ανασφάλεια και συνθήκες γαλέρας. Αν πιστέψουμε στη δύναμή μας και στο δίκιο του αγώνα μας μπορούμε να έχουμε ακόμη πιο πολλά αποτελέσματα.

Απαιτούμε:

Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και συνεπή καταβολή των μισθών μας τους επόμενους μήνες. Αμεση καταβολή των ενσήμων μας στο ΙΚΑ και άμεση σφράγιση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων μας. Καταβολή όλων των δεδουλευμένων στη βάση μηνιαίου μισθού των 625 ευρώ σ' όλους τους εργαζόμενους των ΜΚΟ χωρίς εξαιρέσεις».

Να σημειωθεί ότι οι άθλιες συμβάσεις που υπογράφουν οι εργαζόμενοι με τις ΜΚΟ δίνουν τη δυνατότητα στις τελευταίες να καταβάλλουν, ουσιαστικά, ποσά μέχρι 625 ευρώ αφού στην πράξη δεν προσμετρώνται οι μέρες που τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστά. Οι εργαζόμενοι μάλιστα που θα έχουν... το «θράσος» να αρρωστήσουν, χάνουν μεροκάματο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επέβαλαν την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και αυξήσεις λόγω τριετιών (2024-05-15 00:00:00.0)
Απεργία ενάντια στην απληρωσιά στο καζίνο του Ρίο (2017-08-01 00:00:00.0)
Κανένας μόνος του! (2013-10-16 00:00:00.0)
Βήματα οργάνωσης και συντονισμού των εργαζομένων (2013-04-20 00:00:00.0)
Ζήτησε να πληρωθούν άμεσα (2012-10-13 00:00:00.0)
Αμεση πληρωμή εργαζομένων στο ΣΕΦ (2012-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ