Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Συνεχίζουν με πολύμορφες κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται μέχρι και αύριο οι κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων πανεπιστημίων. Στο ΕΜ Πολυτεχνείο οι εργαζόμενοι έχουν πάρει αποφάσεις για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Μέχρι και την Παρασκευή απεργούν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη και σήμερα προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου. Με τετράωρες στάσεις εργασίας (9 π.μ. - 1μ.μ.) μέχρι αύριο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι διοικητικοί του ΑΠΘ. Σήμερα, στο ΕΚΠΑ θα γίνει ΓΣ για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Χθες, προηγήθηκε συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου με εκπροσώπους των διοικητικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ και των πρυτάνεων των Ιδρυμάτων όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι όσοι δεν αυτοαπογράφηκαν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και μάλιστα με αρνητικό πρόσημο (ένδειξη πειθαρχικού αδικήματος).

Μετά τις συναντήσεις ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι από τους 1.349 εργαζόμενους οι 650 θα τεθούν σε κινητικότητα και το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα εξετάσει εντός των προσεχών ημερών, όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας συνεχίζει να στήνει αποπροσανατολιστικές παγίδες, όπως ακόμη και η δια - ιδρυματική κινητικότητα που επικαλείται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εμπαιγμού είναι η «υπόσχεση» που έδωσε για κινητικότητα των εργαζομένων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο ΤΕΙ του νομού. «Στο ΤΕΙ Θεσσαλίας χρειάζονται ειδικότητες που δεν υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο, πώς θα τις καλύψουμε; Χρειάζονται 5 βρεφονηπιοκόμους, εμείς τι θα πάμε να κάνουμε; Πρόκειται για κοροϊδία», είπε στον «Ρ» ο Δημήτρης Μαριετάκης από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο προσχηματικός «διάλογος» της κυβέρνησης γίνεται έχοντας ως δεδομένο τη διαθεσιμότητα 1.349 εργαζομένων και αναλώνεται στην αναδιάταξη των αποψιλωμένων διοικητικών υπηρεσιών που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των ιδρυμάτων. Τα οχτώ πανεπιστήμια που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση της ΚΥΑ, η εκδίκαση της οποίας αναμένεται να γίνει στις 14 Ιανουαρίου.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ, κατά την διάρκεια της χτεσινής έκτακτης συνεδρίασής της, διατυπώνει ομόφωνα την εκτίμηση ότι οι προτάσεις του υπουργού Παιδείας «όπως είναι διατυπωμένες, δεν επιλύουν κανένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η διαθεσιμότητα και για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η εκ νέου συνάντηση επιτροπής της Συγκλήτου με τον υπουργό Παιδείας».

Αντιφατική είναι και η ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων, ύστερα από τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Συνόδου και τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, όπου από τη μια αναφέρονται οι ολέθριες συνέπειες της διαθεσιμότητας για τα πανεπιστήμια και από την άλλη ζητά την τροποποίηση των διαπιστωτικών πράξεων, τον επανέλεγχο των στοιχείων και την εξέταση των ενστάσεων των διοικητικών υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ