Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Σύσκεψη χτες και πρόγραμμα δράσης

Πολύμορφες παρεμβάσεις μέσα και έξω από τα πλοία, σχεδιάζουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ για την ενημέρωση και την αγωνιστική ετοιμότητα των ναυτεργατών.

Σε σύσκεψη που έκαναν χτες για την αποτίμηση της απεργίας στις 6 Νοέμβρη και το σχεδιασμό της παραπέρα δράσης, αποφάσισαν μαζί με την Επιτροπή Ανεργων Ναυτεργατών, άλλες επιτροπές ανέργων και τις Λαϊκές Επιτροπές, να σχεδιάσουν και να αναλάβουν παρεμβάσεις ενάντια στην κατάργηση των ΣΣΕ, τις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, τα προγράμματα ανεργίας, ενάντια στην υπονόμευση της Υγείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και προστασίας.

Επίσης, να αναλάβουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για ανέργους, για δωρεάν στέγαση και σίτισή τους στην Εστία Ναυτικών, για τους πλειστηριασμούς σπιτιών, τις διακοπές ρεύματος, στους οργανισμούς συγκοινωνιών που τους επιβάλλουν πρόστιμο για τα εισιτήρια.

Στη σύσκεψη καταδικάστηκε το νομοσχέδιο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που προωθεί η κυβέρνηση. Με πρόσχημα το «Πλοίο Ασφαλείας», αυξάνει κατασταλτικά και απεργοσπαστικά μέτρα, καταργεί τις ΣΣΕ και ανατρέπει τις οργανικές συνθέσεις στα τουριστικά ημερόπλοια και σκάφη αναψυχής. Με το ίδιο νομοσχέδιο, καταργούνται ο Οίκος Ναύτη και το ΓΕΝΕ, συγχωνεύονται και δημιουργείται ενιαίος φορέας (ΟΝΝΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ