Σάββατο 30 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των φοιτητικών εστιών

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Νέα κινητοποίηση για το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση, αλλά και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις ήδη υπάρχουσες φοιτητικές εστίες, πραγματοποίησαν χθες ο Σύλλογος Οικότροφων νέων φοιτητικών εστιών του ΕΜΠ, οι Επιτροπές Αγώνα Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ, Νηπιαγωγών και Φοιτητικών Εστιών Πανεπιστημίου Αθηνών που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Οι φοιτητές πορεύτηκαν μέχρι το Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) που είναι ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των εστιών. Αντιπροσωπεία των φοιτητών κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με υπεύθυνο της διοίκησης, επικεντρώθηκε στα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και συντήρησης των φοιτητικών εστιών σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ (έλλειψη φύλαξης, θέρμανσης, ακόμη και φωτισμού σε μερικές περιπτώσεις, τρύπιες οροφές, πλυντήρια που κάθε πλύση κοστίζει 2,10 ευρώ κ.ά.).

Ο εκπρόσωπος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ δήλωσε ότι ο οργανισμός είναι αναρμόδιος και πέταξε την ευθύνη στη διοίκηση των ιδρυμάτων, ενώ κάτω από τις πιέσεις των φοιτητών για την ανάγκη νέων σύγχρονων φοιτητικών εστιών ανέφερε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός που αφορά τις εστίες θα είναι μειωμένος κατά 1 εκατομμύριο ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Το ΜΑΣ καλεί φοιτητές και σπουδαστές να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δωρεάν στέγαση, να αγωνιστούν για δημόσιες, σύγχρονες, δωρεάν φοιτητικές εστίες, χωρίς ενοίκια και εργολάβους, να παλέψουν ενάντια στη συνολική επίθεση που δέχονται στο δικαίωμά τους σήμερα στη μόρφωση, στις σπουδές και αύριο στη δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ