Σάββατο 30 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Κανένα αντιπλημμυρικό έργο μέσω ΕΣΠΑ!

Ο αντιλαϊκός χαρακτήρας των προγραμμάτων του πολυδιαφημισμένου ΕΣΠΑ αναδείχτηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, όπου συζητήθηκαν μια σειρά παρεμβάσεις σε γειτονιές της Αθήνας, χωρίς όμως καμία να αφορά την αντιπλημμυρική προστασία, την αντισεισμική θωράκιση, θέματα που αφορούν πρώτα και κύρια τη ζωή και υγεία, το βιός των λαϊκών στρωμάτων.

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, κατήγγειλε τον προσανατολισμό αυτό των προγραμμάτων. Mαζί και με τους άλλους δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ, στηλίτευσαν την έλλειψη σχετικών μελετών ή την επίκληση έλλειψης (ενώ υπάρχουν π.χ. μελέτες της ΕΥΔΑΠ εδώ και χρόνια για τα αντιπλημμυρικά) προκειμένου ακριβώς να μην προχωρούν αντιπλημμυρικά και άλλα αναγκαία για το λαό έργα, ενώ δαπανώνται ποτάμια χρήμα για να στρώνεται μπετόν και πλακάκια σε πλατείες, να επελαύνουν κατόπιν τραπεζοκαθίσματα στερώντας και τα τελευταία ελεύθερα τετραγωνικά μέτρα από το λαό της Αθήνας.

Σε ένα άλλο ζήτημα, ο Νίκος Σοφιανός ζήτησε ξανά την παραμονή του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ευελπίδων στο κτίριο που βρίσκεται σήμερα, ενάντια στα σχέδιά έξωσής του. Ο δήμος να διεκδικήσει με κάθε τρόπο και μέσο την παραμονή του εκεί καθώς στεγάζει βασικές υπηρεσίες για χιλιάδες κατοίκους στις περιοχές Γκύζη, Πολύγωνο, Κυψέλη.

Ο χώρος ανήκει σε υπηρεσία του στρατού (ΤΕΘΑ). Σχεδιάζεται να φύγει από κει το Πολιτιστικό Κέντρο για να ενοικιαστεί κατόπιν στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να στεγάσει εκεί υπηρεσίες των δικαστηρίων. Οι τέτοιοι σχεδιασμοί αρχικά έβρισκαν σύμφωνη τη δημοτική αρχή, ωστόσο συνάντησαν την αντίδραση, εκτός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και κατοίκων, γονέων και μαθητών, οπότε και η δημοτική πλειοψηφία έδειξε να αλλάζει ρότα, αν και ακόμα δεν έχει δώσει οριστική λύση στο ζήτημα, αντίθετα το αφήνει να σέρνεται με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Το Πολιτιστικό Κέντρο πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί χώρο πολιτισμού, ψυχαγωγίας και άθλησης για Γκύζη, Πολύγωνο και Κυψέλη, γειτνιάζει με το 38ο Γυμνάσιο - Λύκειο του Δήμου Αθηναίων, οι χώροι και το γήπεδο μπάσκετ του Κέντρου καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών των δύο σχολείων, τα οποία δε διαθέτουν δικές τους αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων και γυμναστήριο.

Η δημοτική πλειοψηφία αρκέστηκε να ορίσει τη σχετική συζήτηση για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ