Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»
Καταψήφισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στη γνωμοδότηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για το ακίνητο του «Αστέρα Βουλιαγμένης» έκφρασαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Καταψήφισαν τη Στρατηγική Μελέτη, ενώ άλλες παρατάξεις που δήλωσαν ότι διαφωνούν, τελικά αποχώρησαν κι έδωσαν έτσι στο Περιφερειακό Συμβούλιο την ευκαιρία να γνωμοδοτήσει θετικά κατά πλειοψηφία.

Η Γεωργία Φλούδα, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισε πως «στο όνομα της προσέλκυσης επενδυτών και της τουριστικής ανάπτυξης δίνονται τα πάντα βορά στο μεγάλο κεφάλαιο. Δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και ο "Αστέρας Βουλιαγμένης". Σε κάθε περίπτωση η προσέλκυση ή μη επενδύσεων γίνεται με όρους στήριξης της καπιταλιστικής ζούγκλας που γίνεται όλο και πιο άγρια και στην οποία μόνιμο θύμα είναι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου μιλάμε για ένα πραγματικό φιλέτο μετά την όποια αξιοποίησή του, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δε θα έχουν καμία πρόσβαση, όχι ότι είχαν μέχρι και τώρα βέβαια. Η λογική του ποιοτικού τουρισμού προτιμά να το έχει κλειστό παρά να έχουν πρόσβαση κοινοί θνητοί».

Χαρακτήρισε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» τον ισχυρισμό ότι η πρόσβαση για τους πολίτες στον αιγιαλό και την παραλία θα είναι ελεύθερη και ακώλυτη, ενώ είπε πως «όσοι κλίνουν την ανάπτυξη σε όλες τις πτώσεις δεν λένε προς όφελος ποιανού θα είναι αυτή. Βούλιαξε φέτος η χώρα από τους τουρίστες. 17 εκατομμύρια λένε. Γέμισαν τα σεντούκια των μεγαλοξενοδόχων με 12 δισ. ευρώ έσοδα όταν αντίστοιχα οι εργαζόμενοι είχαν 15% μείωση στους μισθούς, εντατικοποίηση της δουλειάς μέχρι τελικής πτώσης, απολύσεις όσων είχαν δικαιώματα όπως και στον "Αστέρα Βουλιαγμένης" και προσλήψεις παιδιών με 400 ευρώ και εργασιακές σχέσεις λάστιχο. Μάλιστα, φρόντισε η διαχειρίστρια εταιρεία να ξεμπερδέψει με τους 100 εργαζόμενους που απέλυσε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ