Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε αδυναμία λειτουργίας το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Κινητοποίηση στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έκαναν χτες το μεσημέρι οι επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ στο ΤΕΙ, αντιδρώντας στη διακοπή της σίτισης 5.500 σπουδαστών (τα κονδύλια για τη σίτιση επαρκούν έως τα μέσα Δεκέμβρη) και την επαπειλούμενη αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος. Οι σπουδαστές κατήγγειλαν ότι στις εστίες που φιλοξενούνται 210 σπουδαστές, δεν υπάρχει πετρέλαιο για να καλύψει τις ανάγκες για θέρμανση, ενώ δε θερμαίνονται αίθουσες, εργαστήρια και γραφεία. Τις επόμενες μέρες οι επιτροπές αγώνα καλούν τους σπουδαστές να κλιμακώσουν τον αγώνα, συζητώντας και οργανώνοντας πολύμορφες κινητοποιήσεις στα τμήματα και τις σχολές.

Στο μεταξύ το Συμβούλιο του ΤΕΙ κάνει λόγο για δυσανάλογη περικοπή της επιχορήγησης για τη σίτιση, για περικοπή του αριθμού των επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών κατά 90% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με κίνδυνο να διακοπεί η εκπαιδευτική διαδικασία, για θέσεις μόνιμου προσωπικού οι οποίες επί τρία χρόνια δεν δίνονται, και καλεί την πολιτεία να ενδιαφερθεί για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων. Επίσης καταδικάζει την επιχειρούμενη ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για το σχέδιο «Αθηνά».

Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ζητώντας την άμεση χρηματοδότηση του ιδρύματος ώστε να καλυφθούν πλήρως οι λειτουργικές του ανάγκες και η σίτιση των σπουδαστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ