Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Μέτρα τώρα για το λαό της Αθήνας

Την ανάγκη να παρθούν από το δήμο Αθήνας συγκεκριμένα μέτρα ανάσας για μεγάλα τμήματα του λαού της πόλης που βρίσκονται σε συνθήκες ένδειας, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας.

Απαντώντας σε τοποθέτηση του δημάρχου σχετικά με την όποια βοήθεια δίνουν κοινωνικές δομές του δήμου σε αναξιοπαθούντες με «στήριξη» και της ΕΕ, κατήγγειλε την υποκρισία της Ευρωένωσης που από τη μια σπέρνει φτώχεια και ανεργία στο λαό, από την άλλη του πετά μερικά ψίχουλα. Παραπέρα, υπογράμμισε ότι αν είναι να μιλάμε για πραγματική κοινωνική πολιτική από το δήμο, η δημοτική αρχή πρέπει να αποφασίσει εδώ και τώρα να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη οι άνεργοι (κάτι που αρνείται), επίσης να απαιτήσει ώστε οι άνεργοι να μετακινούνται δωρεάν με τα ΜΜΕ, να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη κ.ά.

Εξέφρασε τη στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε ψήφισμα που παρουσίασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84», ο σταθμός να μην κλείσει, όπως απεργάζεται η κυβέρνηση γενικά για όλα τα δημοτικά ραδιόφωνα. Μίλησε γενικά για τους 4.000 εργαζόμενους στους δήμους που εντός 2014 σχεδιάζεται από την κυβέρνηση να απολυθούν. Θύμισε ότι τρεις συνολικά δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου κινδυνεύουν με λουκέτο βάσει προβλέψεων του «Καλλικράτη» (τρεις στη σειρά «ζημιογόνες χρήσεις» φέρνουν κλείσιμο) και ζήτησε ο δήμος να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων εκεί, ώστε να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Αναφέρθηκε και στους σχολικούς φύλακες που απολύθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι τα σχολεία μένουν αφύλακτα, εκπαιδευτικοί καλούνται να κάνουν τη δουλειά της φύλαξης, δεν παραχωρούνται εκτός ωραρίου αίθουσες σε συλλόγους γονέων. Εχει διαταραχθεί η λειτουργία του κάθε σχολείου χωριστά, γι' αυτό πρέπει ο δήμος να παλέψει, ώστε οι σχολικοί φύλακες να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Εθιξε, επίσης, το θέμα της λειτουργίας του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη, μια κρίσιμη κοινωνική υποδομή που λειτουργεί εντός ορίων του δήμου, με περίπου 110 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση που βρίσκονται εκεί καταβάλλοντας τροφεία, και 130 σκληρά εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι εννιά μήνες. Ζήτησε ο δήμος, από την πλευρά, να παρέμβει προκειμένου να αποκατασταθούν οι πληρωμές του προσωπικού, να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα στον ανεφοδιασμό του Ασύλου, ώστε να παρέχονται οι πρέπουσες υπηρεσίες στους φιλοξενούμενους ασθενείς.

Τέλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ επεσήμαναν, για άλλη μια φορά, την έλλειψη βασικών υποδομών στην πόλη. Την έλλειψη μέτρων και έργων αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, αναγκαίων για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Επίσης, τόνισαν το γεγονός ότι σε ολόκληρες περιοχές όπως το Μαρκόνι, κατοικίες και μικρομάγαζα εξυπηρετούνται ακόμα με βόθρους, καθώς μερικές βδομάδες πριν το 2014 δεν υπάρχει εκεί το αυτονόητο, το αναγκαίο δίκτυο αποχέτευσης. Δείγμα κι αυτό των «προτεραιοτήτων» δημοτικών αρχών και κυβερνήσεων, μακριά από τα προβλήματα του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ