Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σε κινητοποιήσεις για το ΙΚΑ και τα διόδια

Την εναντίωσή του στα σχέδια της κυβέρνησης για απομάκρυνση του ΙΚΑ από τον Αγ. Στέφανο, στην αύξηση κατά 60% στις τιμές στα διόδια στις Αφίδνες και στη δημιουργία νέων διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου, εξέφρασε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Διονύσου Αττικής, μετά και από σχετική παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της Ομάδας Γυναικών Διονύσου της ΟΓΕ.

Το θέμα του ΙΚΑ μπήκε κατόπιν αιτήματος των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ που κατήγγειλαν τα σχέδια για μετακίνηση ή και κατάργησή του. Στηλίτευσαν και τη μεθοδευμένη εδώ και χρόνια υποβάθμισή του. Παριστάμενη στη συνεδρίαση η Ομάδα Γυναικών Διονύσου της ΟΓΕ παρέδωσε στο δημοτικό συμβούλιο εκατοντάδες υπογραφές που συγκέντρωσε ενάντια στο κλείσιμο του ΙΚΑ Αγ. Στεφάνου. Παραπέρα, ζητούν το υποκατάστημα, με βάση και τις σύγχρονες, διευρυμένες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, να αναβαθμιστεί με μέσα και προσωπικό. «Λαϊκή Συσπείρωση» και Ομάδα Γυναικών θα πρωτοστατήσουν το επόμενο διάστημα σε ενέργειες γι' αυτόν το σκοπό.

Για δε τα διόδια το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να κινηθεί ο Δήμος με κάθε μέσο ενάντια στα νέα διόδια. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επέμεινε και πέτυχε στη σχετική απόφαση να καταγγέλλεται και η παραχώρηση εκμετάλλευσης του δρόμου στον εργολάβο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αγωνίζονται για την πλήρη κατάργησή τους παντού. Επίσης, ζητούν έργα και υποδομές σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες, υλοποιούμενα από το κράτος, όχι από εργολάβους, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Δημόσια έργα λαϊκή περιουσία. Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες συγκοινωνίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ