Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αντίθετο το ΚΚΕ στο πρόγραμμα «Progress»

Κατηγορηματικά αντίθετοι στο πρόγραμμα «Progress 2013», που έχει ως αντικείμενο τον «Κοινωνικό Πειραματισμό στην Πολιτική για τη Στήριξη Κοινωνικών Επενδύσεων», δήλωσαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ.

Η Περιφέρεια συγχρηματοδοτεί το πρόγραμμα με τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Ευρωπαϊκός Ομιλος Εδαφικής Συνεργασίας "Εύξεινη Πόλη"», το Δήμο Αχαρνών, την εταιρεία «VFA Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Καινοτομίας» (συνεργάζεται μεταξύ άλλων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και παρέχει υπηρεσίες σε ΜΚΟ) και το Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.

Το σχέδιο δράσης του συγκεκριμένου προγράμματος αφορά περίπου 150 νέους από 16 έως 24 ετών. Οπως περιγράφεται, «στοχεύει στην υποστήριξη των νέων για επιχειρηματικότητα / απασχόληση / επιστροφή στην εκπαίδευση (στην περίπτωση που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο) ή / και ένταξη σε προγράμματα αρχικής ή συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης». Ειδικότερα, αφορά «άτομα που εγκαταλείπουν το σχολείο, νέους με χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα και ελλιπή επαγγελματικό προσανατολισμό, νέους με προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού και λοιπούς ανέργους νέους». Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού φτάνει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Στην παρέμβασή του για το θέμα, ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος του ΚΚΕ Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Το πρόγραμμα "Progress" έχει στόχο την επίτευξη της Στρατηγικής "Ευρώπη 2020", κάτω από το πρόσχημα της καταπολέμησης της ανεργίας που είναι φαινόμενο σύμφυτο με τη λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρεται φτηνή εργατική νεανική δύναμη στις μυλόπετρες του καπιταλιστικού κέρδους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ