Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαμαρτυρίες γονέων για τα προβλήματα των σχολείων

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στη Νάουσα για τη θέρμανση στα σχολεία
Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στη Νάουσα για τη θέρμανση στα σχολεία
Σε αποκλεισμό του δρόμου μπροστά στο σχολείο προχώρησαν χτες το πρωί γονείς και μαθητές από τα 6ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Περιστερίου, απαιτώντας λύση στα προβλήματα στελέχωσης και υποδομής των σχολείων.

Ειδικότερα, ζητούν σχολικό τροχονόμο, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από το σχολικό συγκρότημα, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο. Απαιτούν να φτάσουν στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που απουσιάζουν από το ολοήμερο τμήμα που λειτουργεί στοιχειωδώς, σαν πάρκινγκ παιδιών. Ζητούν, επίσης, να δοθούν τα αναγκαία χρήματα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και συντηρήσεις στην αυλή, στα κουφώματα, στη μόνωση και να στελεχωθεί το συγκρότημα επαρκώς με μόνιμες καθαρίστριες.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων των δύο σχολείων, της Ενωσης Γονέων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου» ενημέρωσαν για την κατάσταση και τις διεκδικήσεις τους, ενώ οι μικροί μαθητές ζωγράφισαν το πώς βλέπουν το σχολείο.

Στο μεταξύ, με τα πρώτα κρύα εμφανίστηκαν έντονα και τα προβλήματα θέρμανσης και σε σχολεία της Αθήνας. Χωρίς θέρμανση παραμένουν τα: 66ο Δημοτικό Σχολείο, 51ο Γυμνάσιο και 27ο Λύκειο Αθήνας στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπως καταγγέλλει η Ενωση Γονέων του 4ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων σε επιστολή της προς τον Δήμαρχο με την οποία απαιτεί άμεση λύση.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Νάουσας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας η Ενωση Γονέων Νάουσας στην οποία συμμετέχουν 54 Σύλλογοι Γονέων, απαιτώντας από τη διοίκηση του Δήμου να αφήσει τους χορηγούς έξω από τα σχολεία και να διεκδικήσει κονδύλια από το κράτος, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για τη θέρμανση και τις άλλες λειτουργικές ανάγκες.

Η γενική συνέλευση της Ενωσης Γονέων Νάουσας, παρά τον κίνδυνο να ξαναμείνουν τα σχολεία χωρίς θέρμανση, αποφάσισε ότι δεν θα επιτρέψει να μπει στα σχολεία πετρέλαιο θέρμανσης από χορηγίες επιχειρηματιών. Και ξεκαθάρισε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη στροφή προς τις χορηγίες, για την επίλυση των ελλείψεων των δημόσιων σχολείων καθώς έτσι απαλλάσσεται το κράτος από τις ευθύνες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ