Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα

Εκτιμώντας τις πολιτικές δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας ως προϊόν της αποτελεσματικότητας και της δύναμης των αγώνων που έδωσαν το προηγούμενο διάστημα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποφάσισαν, στη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση, την παραμονή τους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση σε περίπτωση που η κυβέρνηση αθετήσει τις δεσμεύσεις της. Αύριο αναμένεται να γίνουν νέες Γενικές Συνελεύσεις στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πάτρας.

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, στη χτεσινή έκτακτη συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα ότι «το Πανεπιστήμιο Αθηνών πρέπει να τεθεί αμέσως σε πλήρη λειτουργία» και ορίζει ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, καλεί το υπουργείο Παιδείας να συμβάλει στην επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με καταγγελία της Απεργιακής Επιτροπής του ΕΚΠΑ υπάρχει εισαγγελική παραγγελία προς το προεδρείο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος «να αποστείλει στο 2ο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τα πρακτικά της από 02-12-2013 Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, γνωρίζοντας τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της Απεργιακής Επιτροπής».

Ανακοίνωση του ΜΑΣ

Απαντώντας στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΑΑΚ, οι οποίες κατηγορούν το ΠΑΜΕ ότι με την πρότασή του, που υιοθετήθηκε από τη συνέλευση των εργαζομένων στο ΕΜΠ, έσπασε η απεργία, η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «ουσιαστικά καταγγέλλουν τους εργαζόμενους, που με τον αγώνα τους απέσπασαν δέσμευση ότι δε θ' απολυθεί κανείς και την ίδια στιγμή συνεχίζουν την πάλη τους για να μην περάσει η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας! Αυτή την απόφαση πήραν οι εργαζόμενοι»!

Παράλληλα, το ΜΑΣ υπογραμμίζει τον τυχοδιωκτισμό αυτών των δυνάμεων: «Δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά ο αγώνας των εργαζομένων και κάθε αγώνας, το πώς θα μπορεί να πιέζει και να αποσπά δεσμεύσεις, το πώς θα δυναμώνει μέρα με τη μέρα. Το μόνο που τους νοιάζει μάλλον, είναι το να κάνουν επικοινωνιακή κόντρα με την κυβέρνηση, το να κάτσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική καρέκλα και το να βγει ο Τσίπρας πρόεδρος της Κομισιόν»... Το Μέτωπο καλεί τους φοιτητές να κάνουν στην άκρη αυτές τις δυνάμεις, να μπουν στον αγώνα για τις σπουδές και το μέλλον που έχουν ανάγκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ