Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Εμμένει στις προτάσεις του ΟΟΣΑ

Στοχοπροσήλωση στην εφαρμογή της «συντριπτικής πλειονότητας» των προτάσεων του ΟΟΣΑ για την «ενίσχυση του ανταγωνισμού» στη χώρα δήλωσε εκ νέου χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης μετά το πέρας της συνεδρίασης της λεγόμενης «Επιτροπής Ανταγωνισμού». Ο υπουργός ανέφερε ότι η «μάχη» που δίνει η κυβέρνηση εναντίον των καρτέλ αφορά κυρίως τα «νομοθετημένα καρτέλ» ώστε να αρθεί η, κατά αυτόν, «υπερπροστασία ορισμένων ομάδων και συμφερόντων εις βάρος του καταναλωτή».

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σ. Κυριτσάκης, είπε ότι στους άμεσους στόχους είναι ή ένταση των ελέγχων στο λιανικό εμπόριο και κυρίως τα σούπερ μάρκετ αλλά και «ο έλεγχος γενικότερα των πρώτων υλών στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, καθώς επίσης και στα καύσιμα».

Πέραν των όσων επικαλούνται οι κυβερνητικοί παράγοντες στην ουσία και οι χτεσινές δηλώσεις, εντάσσονται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής που βάζει στο στόχαστρό της αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους, με σκοπό την εξεύρεση ζωτικού χώρου για τα μεγάλα επιχειρηματικά κεφάλαια.

Παράλληλα χτες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ανακοίνωσε τη σύσταση «Συμβουλίου Καινοτομίας», με συμμετοχή μεταξύ άλλων εκπροσώπων του ΣΕΒ, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του Εξωτερικού, το οποίο «θα εισηγείται τη λήψη μέτρων προς την κυβέρνηση, ενώ θα αποτελεί και σημείο επαφής των επιχειρήσεων και της επιστημονικής κοινότητας με την πολιτική ηγεσία». Επίσης ανακοινώθηκε ο διπλασιασμός των δαπανών του νέου ΕΣΠΑ, από το 4% στο 8%, που θα κατευθύνονται στην «καινοτομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ