Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Ελιγμοί για τον ανεφοδιασμό των αντικαθεστωτικών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

«Αποστάσεις» από τους ακραίους ισλαμιστές που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές εξέθρεψαν, εκπαίδευσαν και εξόπλισαν φάνηκαν να παίρνουν χτες ΗΠΑ και Βρετανία, επιλέγοντας να ανακοινώσουν «προσωρινά» την αναστολή «βοήθειας» σε εξοπλισμό, εφόδια, φάρμακα κ.ά. στη συριακή αντιπολίτευση, με αφορμή την κατάληψη βάσεων και αποθηκών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» από ενόπλους του «Ισλαμικού Μετώπου».

Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε πως το Λονδίνο δεν έχει «κανένα σχέδιο για την αποστολή εφοδίων, εφόσον δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση». Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αγκυρα είχε αναγγείλει ομοίως ότι αναστέλλεται η αποστολή εφοδίων στη συριακή αντιπολίτευση, επειδή οι άνδρες του «Ισλαμικού Μετώπου» έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τις βάσεις των μαχητών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» στο πέρασμα Μπαμπ αλ Χάουα της βορειοδυτικής Συρίας, στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία.

Λίγες μέρες πριν από την κατάληψη βάσεων του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», στα βορειοδυτικά σύνορα της Συρίας, επτά ένοπλες ομάδες αντικαθεστωτικών (ανάμεσά τους το «Κουρδικό Ισλαμικό Μέτωπο») σχημάτισαν μία ένωση με την ονομασία νέο «Ισλαμικό Μέτωπο», ισχυριζόμενοι πως πρόκειται για «ανεξάρτητο, πολιτικό, στρατιωτικό και κοινωνικό σχηματισμό» που αποσκοπεί στην ανατροπή του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ και στη μετατροπή της Συρίας σε ισλαμικό κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ