Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Μαντατοφόρος των αστών στους παράγοντες της ΕΕ

«Του εξήγησα (σ.σ. του Ολι Ρεν) ότι εδώ που βρισκόμαστε χρειάζεται άμεση αλλαγή πολιτικής, χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης, χρειάζεται συντονισμένη πολιτική για την ανάπτυξη και την αύξηση των δεικτών του ΑΕΠ», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον επίτροπο της ΕΕ Ολι Ρεν. Ξεκάθαρη δήλωση από τη σκοπιά της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του κεφαλαίου, ώστε να βοηθηθεί η επιστροφή της σε τροχιά ανάπτυξης και κερδοφορίας, με αλλαγή στο μείγμα διαχείρισης. Που εκφράζει την απαίτηση τμημάτων των μεγαλοεπιχειρηματιών στην Ελλάδα, όπως π.χ. ο ΣΕΒ.

Οπως αποδείχθηκε, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε στον Ολι Ρεν την αντίρρησή του στην άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών όχι για να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία, αλλά απ' τη σκοπιά των αστικών συμφερόντων, λέγοντας ότι αυτή θα οδηγήσει σε «ανεπανάληπτη κοινωνική ένταση», «υποτίμηση των αξιών της ακίνητης περιουσίας» και σε «χρεοκοπία των τραπεζών» που θα χρειαστούν «ανακεφαλαιοποίηση»! Κατά τα άλλα, τα επικοινωνιακά παιχνίδια που παίχτηκαν με αφορμή αυτή τη συνάντηση στην πραγματικότητα θέλουν να συγκαλύψουν την ουσία.

Αναζητώντας έναν φερετζέ που θα καλύπτει την αποκρουστική όψη της ΕΕ ως λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι αντάλλαξε σκέψεις με τον Ο. Ρέν «ενόψει και των επικείμενων ευρωεκλογών για την αναγκαία εκδημοκρατικοποίηση της ΕΕ».

Ο Αλ. Τσίπρας ξέκοψε κάθε συζήτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, απαντώντας στον Ο. Ρεν, που ρώτησε σχετικά, ότι γνωρίζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και «καλό θα είναι να μη συνεχίζεται αυτή η κουβέντα γιατί μόνο κινδύνους εγκυμονεί για την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ν. Χουντής, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ...«σημείο των καιρών» τη συνάντηση, ότι δηλαδή ο Αλ. Τσίπρας έγινε δεκτός απ' τον Ο. Ρεν και πρόσθεσε, εστιάζοντας σε πρόσωπα για να βγαίνει απ' το κάδρο η ΕΕ και η στρατηγική της προς όφελος των μονοπωλίων: «Οπως ξέρετε, ο Ολι Ρεν από την πλευρά της Κομισιόν είναι ο εμπνευστής και εκ των συντακτών αυτών των κειμένων και επομένως πρέπει να δούμε ποια είναι τα συμπεράσματα που βγάζει κι αυτός - αν βγάζει φυσικά κάποια συμπεράσματα (...) Προσπαθούμε επίσης να καταλάβουμε τι άλλο ζητάνε αυτή την περίοδο και αν η συζήτηση με την τρόικα είναι πραγματική ή επικοινωνιακή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ