Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΣΔΕΠ
Στον αγώνα για τα οικονομικά του κλάδου και των ΑΕΙ

Απεργία στις 16 και 17 Μάη προκηρύσσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) των πανεπιστημίων, με αιτήματα την ικανοποίηση του μισθολογικού και συνταξιοδοτικού προβλήματος των ιδρυμάτων, καθώς και της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στη γενικότερη κινητοποίηση για το ασφαλιστικό. Ταυτόχρονα η ΠΟΣΔΕΠ προτείνει συνέχιση των κινητοποιήσεων του κλάδου στην περίοδο των εξετάσεων, με αντικείμενο τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα που εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ, αναφέρεται στο οξύτατο πρόβλημα των συντάξεων των πανεπιστημιακών, το ύψος των οποίων ανέρχεται μόλις στο 42% των αποδοχών τους. Προσθέτει επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος του μισθού των καθηγητών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης αποτελείται από δραχμικά επιδόματα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν και μισθολογικό πρόβλημα.

Μιλώντας για το πρόβλημα χρηματοδότησης των ιδρυμάτων, σημειώνει ότι οι δαπάνες για την παιδεία μειώνονται και «υπάρχουν ενδείξεις, ότι τα κονδύλια που προορίζονταν για τα πανεπιστήμια, αλλά και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κατευθύνονται σε άλλα "έργα"».

Απέναντι σ' όλα αυτά καλεί τον υπουργό Παιδείας να τοποθετηθεί «χωρίς υπεκφυγές», καθώς από την πρώτη και μοναδική συνάντησή του με την ΟΣΕΠ (πριν ένα χρόνο όταν ανέλαβε το υπουργείο), περιμένουν να... ενημερωθεί για τα συγκεκριμένα θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ