Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκλογές

Με τη μαζική προσέλευση στις κάλπες και την απόφαση για μαχητική διεκδίκηση των αιτημάτων τους, ολοκληρώθηκαν χτες το απόγευμα οι εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ. Παρά τις απόπειρες τρομοκράτησης των σπουδαστών, από μια μερίδα διευθυντών των ΙΕΚ, εκατοντάδες σπουδαστές έστειλαν ηχηρό μήνυμα σε όσους επιμένουν να τους «παραμυθιάζουν».

Τουλάχιστον 2.000 σπουδαστές είχαν ψηφίσει μέχρι χτες νωρίς το μεσημέρι, σε 15 ΙΕΚ της Αθήνας. Ενώ πολλοί σπουδαστές στήριξαν με την ψήφο τους το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο και στα δημόσια ΙΕΚ του Πειραιά. Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί η συμπεριφορά εκφοβισμού των διευθυντών του ΙΕΚ Κηφισιάς και του Πειραιά, οι οποίοι απαγόρευσαν στα μέλη του Συλλόγου να τοποθετήσουν την εκλογική κάλπη στο χώρο του σχολείου, με αποτέλεσμα να μην ψηφίσουν οι σπουδαστές των δύο σχολών.

Ιδιες εικόνες εκτυλίχτηκαν τις προηγούμενες μέρες και στο ΙΕΚ Νέας Σμύρνης. Παρ' όλα αυτά, οι συνήθεις τακτικές απειλών και τρομοκρατίας που χρησιμοποιούν φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής, στάθηκαν αδύνατο να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση των σπουδαστών, οι οποίοι απαιτούν την υλοποίηση των αιτημάτων τους. Μερικά από αυτά τα αιτήματα του Συλλόγου είναι η ίδρυση Δημοσίων Δωρεάν Ειδικών Επαγγελματικών Σχολών για όλους τους νέους και η μετεξέλιξη των ΙΕΚ σε τέτοιες σχολές, η κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, η κατάργηση διδάκτρων, η κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών σε κάθε ΙΕΚ, χορήγηση πάσου για μειωμένο εισιτήριο και δωρεάν παροχή συγγραμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ