Παρασκευή 3 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Ο ένας «δίνει» τον άλλον

Στον ανακριτή χτες, δίνοντας ονόματα, ο Π. Ευσταθίου πρώην εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας

Ως εκβιαζόμενο από τον συγκατηγορούμενο του Α. Κάντα, εμφάνισε χτες τον εαυτό του, ο πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας STN ATLAS Παναγιώτης Ευσταθίου, που συνέχιζε την απολογία του μέχρι αργά χτες το βράδυ, ενώπιον του ανακριτή. Τον Ευσταθίου είχε κατονομάσει στην απολογία του ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής διευθυντής του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Αντώνης Κάντας. Ο Ευσταθίου με τη σειρά του χτες κατονόμασε -σύμφωνα με πληροφορίες- τουλάχιστον δέκα πρόσωπα που πήραν μίζες για συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα. Ο ίδιος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και εμφανίστηκε πρόθυμος να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές, δηλώνοντας σε πρώτη φάση ότι πράγματι έδωσε μίζες συνολικού ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ σε Ελληνες αξιωματούχους.

Οπως είπε, ήταν θύμα εκβιασμού και κατήγγειλε μάλιστα τον Α. Κάντα ότι ήταν αυτός που του ζήτησε χρήματα για να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, οι μίζες διακινήθηκαν μέσω της off shore εταιρείας IRON που ήταν ιδιοκτησία του, ενώ όπως είπε στον ανακριτή είναι ιδιοκτήτης άλλων δύο εξωχώριων εταιρειών.

Ανάμεσα στα πρόσωπα τα οποία κατονόμασε, συμπεριλαμβάνεται πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ), που δε βρίσκεται στη ζωή και πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Μίλησε, επίσης, για τρεις Γερμανούς, μεγαλοστελέχη της ATLAS που μοίραζαν μίζες, για να κατακυρώνονται στην εταιρεία οι συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα. Στην απολογία του, επιπρόσθετα, εμπλέκει πρώην επικεφαλή της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (ΕΒΟ), που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, πήρε μίζα που την έδωσε στον κουμπάρο και στενό φίλο του Α. Τσοχατζόπουλου, Παύλο Νικολαΐδη. Ο τελευταίος ήταν αντιπρόεδρος της ΕΒΟ, ενώ στη συνέχεια κατέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Τέλος, φέρεται να απάντησε αρνητικά στις ερωτήσεις για το αν δωροδοκήθηκαν οι πρώην υπουργοί Ακης Τσοχατζόπουλος και Γιάννος Παπαντωνίου, και ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τριάντα δύο παραπέμπονται για τις μίζες των γερμανικών υποβρυχίων (2015-04-28 00:00:00.0)
Σύλληψη καταζητούμενου τραπεζίτη για «Siemens» και εξοπλιστικά (2015-04-07 00:00:00.0)
Παραπέμπονται 64 κατηγορούμενοι (2014-11-25 00:00:00.0)
Είχαν στήσει φάμπρικα στα νοσοκομεία (2014-11-12 00:00:00.0)
Προφυλακίστηκε ο Σ. Εμμανουήλ των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (2014-01-18 00:00:00.0)
Εφεση κατά του βουλεύματος (2014-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ