Παρασκευή 3 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΜΑΡΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Κατέστρεψαν την τιμητική πλάκα για τον καπετάν Διαμαντή

Η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ καταγγέλλει την καταστροφή της τιμητικής πλάκας για τον καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου), που τοποθέτησε σε ειδική εκδήλωση το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ στον τόπο που σκοτώθηκε, στα Μάρμαρα Φθιώτιδας, τιμώντας τον αγωνιστή κομμουνιστή και ξεχωριστό ηγέτη, στρατηγό του ΔΣΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Οι "άγνωστοι" δράστες έχουν γνωστό στόχο. Η ενέργειά τους δε στρέφεται μόνο κατά του ΚΚΕ, προσβάλλει τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, καταφέρεται σε βάρος αυτών που στρατεύτηκαν με το λαϊκό - εργατικό κίνημα και το υπηρέτησαν μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Αυτή η πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη. Το ΚΚΕ θα εντείνει τη δράση του στο λαό και τη νεολαία για να γνωρίσει τη σύγχρονη ιστορία, τις θυσίες και την προσφορά του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, τη δράση αγωνιστών, όπως ο Καπετάν Διαμαντής, που διώχτηκαν γιατί υπηρέτησαν με τη δράση και τις ξεχωριστές ικανότητές τους το δίκιο του λαού, που δε συμβιβάστηκαν με την αστική τάξη. Η τιμητική πλάκα θα επανατοποθετηθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ