Παρασκευή 3 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Προβάλλει τις προσδοκίες των αστών απ' την Ελληνική Προεδρία

Να ασκηθεί η Προεδρία της ΕΕ επ' ωφελεία της ντόπιας αστικής τάξης αξιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό ότι είναι δυνατόν να ευνοηθεί και ο ίδιος. Σε δήλωσή του, ο συντονιστής του Τμήματος ευρωπαϊκής πολιτικής του κόμματος Στ. Παππάς αναφέρει: «Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει τη θέση της χώρας ως προεδρεύουσας της ΕΕ και να θέσει στο τραπέζι τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους λαούς». Στην πραγματικότητα, βέβαια, όχι μόνο δεν είναι δυνατόν να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα εντός της ΕΕ, αλλά η γιγάντωσή τους είναι μαθηματικά βέβαιη με όλα τα μείγματα αστικής διαχείρισης.

Η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει στον πυρήνα της την ισχυροποίηση της αιτίας που τα προκαλεί, την αναθέρμανση της καπιταλιστικής οικονομίας. Ο Στ. Παππάς καλεί χαρακτηριστικά την κυβέρνηση αντί για προγράμματα για την αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας να πει στο λαό «πώς θα αυξηθούν τα κονδύλια στον κοινοτικό προϋπολογισμό, ο οποίος είναι σοβαρά μειωμένος σε σχέση με τον προηγούμενο και πολύ πίσω από τις ανάγκες για την αναθέρμανση της ευρωπαϊκής οικονομίας και των εθνικών οικονομιών συνολικά».

Ο Στ. Παππάς καλεί ακόμα την κυβέρνηση «να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια για δημιουργία ευρωστρατού»! Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα ότι ο στρατιωτικός βραχίονας της ΕΕ έχει συγκροτηθεί προ πολλού και μάλιστα έχει αναπτυγμένες αυτή τη στιγμή 7.000 προσωπικού σε δώδεκα «μη στρατιωτικές αποστολές» και σε τέσσερις στρατιωτικές επιχειρήσεις... Ολα τα όργανα της ΕΕ μάλιστα (συμπεριλαμβανομένου του Ευρωκοινοβουλίου που υπερασπίζεται με τόση θέρμη ο ΣΥΡΙΖΑ) και όλες οι κυβερνήσεις της, «βόρειες» και «νότιες», νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές, με τις πρόσφατες αποφάσεις τους για την Κοινή Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας, υπερψήφισαν την παραπέρα ενίσχυσή του, με κατεύθυνση την απόκτηση μεγαλύτερης ισχύος έναντι των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ακόμη απ' την κυβέρνηση να θέσει σε προτεραιότητα το ζήτημα της «διάσκεψης για την αντιμετώπιση του χρέους», όπως άλλωστε αξιώνουν τμήματα του κεφαλαίου που βλέπουν το χρέος σαν τροχοπέδη στην ανάκαμψη της κερδοφορίας τους.

Τέλος, ενώ κάνει «γαργάρα» το γεγονός ότι ήδη έχει ενεργοποιηθεί ένα πλέγμα συμφωνιών που θέτουν υπό ασφυκτικό έλεγχο τους προϋπολογισμούς των κρατών - μελών, ο Στ. Παππάς ζητά απ' την κυβέρνηση «να μπλοκάρει τις αδιαφανείς και αντιδημοκρατικές διαδικασίες τραπεζικής και δημοσιονομικής εποπτείας που παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία, το ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων και αφήνουν ανεξέλεγκτες στο απυρόβλητο τις μικρές Γερμανικές Τράπεζες, όταν υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για αδιαφανείς δραστηριότητες».

Δεν παραλείπει, φυσικά, να ρίξει νερό στο μύλο των σκοπιμοτήτων για τις οποίες επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου προχώρησε σε έλεγχο των πεπραγμένων της τρόικας σε χώρες με μνημόνιο. Αποπροσανατολίζοντας το λαό ο Στ. Παππάς αποκόπτει τις εφαρμοζόμενες πολιτικές απ' την καπιταλιστική οικονομία, την οποία υπηρετούν και ισχυρίζεται πως είναι δυνατόν με βάση την έκθεση που συντάχθηκε «να ακυρωθούν αυτές οι πολιτικές (...) να καταλογιστούν οι πολιτικές, οι νομικές και οι οικονομικές ευθύνες σε όσους παραβίασαν την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων». Μικρή λεπτομέρεια: Οι πολιτικές στις οποίες αναφέρεται έχουν φαρδιά - πλατιά τη βούλα του Ευρωκοινοβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ