Τρίτη 14 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΕΞ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Δίνει διαβεβαιώσεις στα μονοπώλια

Διαβεβαιώσεις στα γαλλικά μονοπώλια ότι η ελληνική κυβέρνηση τόσο στην Ελλάδα όσο και κεντρικά στην ΕΕ από τη θέση της Προεδρίας θα συνεχίσει να προασπίζεται τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου δίνει από χθες στο Παρίσι ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος.

Σε αυτό το πλαίσιο συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας P. Moscovici, με τον οποίο συζήτησαν την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος «οικονομικής προσαρμογής». Ο Βενιζέλος αναφέρθηκε ως συνήθως στην επίτευξη του «πρωτογενούς πλεονάσματος».

Διαβουλεύσεις είχε και με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Laurent Fabius, με έμφαση στις πολιτικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, προτεραιότητες της ίδιας της ΕΕ για ισχυροποίηση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στην κόντρα τους με άλλα, πάνω στα συντρίμμια λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Οπως δήλωσε ο ίδιος ο Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Fabius, στρώνοντας ουσιαστικά κόκκινο χαλί στα μονοπώλια: «Θέλουμε πιο έντονη οικονομική και επενδυτική παρουσία των γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα».

Στο επίκεντρο των συζητήσεών τους βρέθηκε και η Συρία, άλλη μια υπόθεση όπου η ελληνική κυβέρνηση με τα γνωστά προσχήματα υπηρετεί ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς προωθώντας τα συμφέροντα της ντόπιας άρχουσας τάξης: «Για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, η Ελλάδα μετέχει στο κεντρικό ρεύμα. Ως Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα βοηθήσει όσο μπορεί για να πετύχει η Γενεύη ΙΙ και να εφαρμοστεί, εφόσον διεξαχθεί (...) Ενημέρωσα για τις πρωτοβουλίες μας, τις διπλωματικές, προκειμένου να υπάρχει περιβαλλοντική ασφάλεια στη Μεσόγειο, που είναι κλειστή θάλασσα, κατά την επιχείρηση καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας».

Μίλησαν, επίσης, για τις εξελίξεις σε μια σειρά ζώνες όπου απλώνει την ιμπεριαλιστική της δράση η ΕΕ (Ιράν, Μέση Ανατολή, Λίβανο, Λιβύη, Αίγυπτο), καθώς και για τις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία και τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Σήμερα, Τρίτη, ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να συμμετάσχει στην κοινή συνεδρία των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών - Αμυνας της γαλλικής Γερουσίας.

Πριν λίγες μέρες ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών είχε ανάλογη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, ενώ μετά το Παρίσι αναμένεται να μεταβεί στην Ουάσινγκτον όπου την Πέμπτη συναντάται με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, με αντικείμενα, μεταξύ άλλων, τις ελληνοαμερικανικές και ευρωατλαντικές σχέσεις, το Κυπριακό, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενεργειακά ζητήματα και το ρόλο που επιφυλάσσεται για την Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή στο πλαίσιο των λυκοσυμμαχιών ΕΕ και ΝΑΤΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλεπάλληλες επαφές για συμβιβασμό και προχώρημα των «μπίζνες» (2014-12-13 00:00:00.0)
Διάνοιξη νέων πεδίων κερδοφορίας για τα ευρωενωσιακά μονοπώλια (2014-07-24 00:00:00.0)
Θετικός απολογισμός για τα συμφέροντα του κεφαλαίου (2014-07-01 00:00:00.0)
Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με την Γεωργιανή ΥΠΕΞ (2014-04-23 00:00:00.0)
Στην Αθήνα ο πρόεδρος της γαλλικής Γερουσίας (2014-03-11 00:00:00.0)
«Κινούμαστε στο πλαίσιο του συμφώνου σταθερότητας» (2013-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ