Πέμπτη 16 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Και πάλι, Μπελ και Σεμπαστιάν…

Εβδομάδα μετριοπάθειας, με απόλυτη εξαίρεση την καινούργια, έγχρωμη κινηματογραφική εκδοχή της προ πεντηκονταετίας τηλεοπτικής καλτ γαλλικής σειράς «ΜΠΕΛ ΚΑΙ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ». Οχι ότι πρόκειται για αριστούργημα της 7ης τέχνης, αλλά γιατί η οικογενειακή αυτή περιπέτεια προβάλλει με ρεαλιστικό τρόπο διαχρονικές αξίες και ιδανικά δυσεύρετα σήμερα σε οπτικοακουστικά κατασκευάσματα για παιδιά. Πρεμιέρα απόψε για την ταινία του Τζον Λι Χάνκοκ «Η ΜΑΓΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ» (2013) που πραγματεύεται χρονικές περιόδους από τη βιογραφία της Αυστραλής συγγραφέα της σειράς βιβλίων «Mary Poppins», Π. Λ. Τράβερς, που ο Γουόλτ Ντίσνεϊ μετέφερε το 1965 με τον ίδιο τίτλο στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία «ΜΑΙΡΗ ΠΟΠΙΝΣ» κατέκτησε πάραυτα το διεθνές κοινό και αναδείχτηκε σε μια από τις επιτυχέστερες κι επικερδέστερες κινηματογραφικές παραγωγές... Η ενδιαφέρουσα και καλοφτιαγμένη συμπαραγωγή ΗΠΑ, Αυστραλίας και Βρετανίας είναι γεμάτη με συμπληρωματικές πληροφορίες πάνω σ' αυτούς που έδωσαν ζωή στην κινηματογραφική Μαίρη Πόπινς, κι εστιάζει τόσο στην παιδική ηλικία της συγγραφέα στις αρχές του 1900 στην Αυστραλία όσο και στην περίοδο της παραμονής της στο Χόλιγουντ. Τη συγγραφέα Τράβερς υποδύεται η Εμα Τόμσον, ενώ στο ρόλο του Ντίσνεϊ βλέπουμε τον Τομ Χανκς.

Πρεμιέρα και για το αμερικανικό θρίλερ «ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ» (2013) του Ελληνα σκηνοθέτη Ντένη Ηλιάδη. Ο Ηλιάδης, μετά το ντεμπούτο του στην Ελλάδα με την ταινία «Hardcore» (2004), συνέχισε την καριέρα του στην Αμερική με το ριμέικ της ταινίας τρόμου του Ουές Κρέιβεν «Last House on the Left» (2009). Εξακολουθεί στην ίδια ρότα με την τελευταία του ταινία, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που παίρνει τα στοιχεία από τα πάρτι των έφηβων κολεγιόπαιδων, τις ορμόνες που οδηγούν στις προσδοκίες για την ιδιαίτερη νύχτα και τις ανασφάλειες. Τις ανασφάλειες που οδηγούν στην παράνοια. Στο μείγμα αυτό πρόσθεσε κι ένα εξωφρενικό φαινόμενο επιστημονικής φαντασίας. Και ύστερα ήρθε ο φόβος...

Σας πληροφορούμε ότι επαναπροβάλλεται στις αίθουσες το έγχρωμο, αισθηματικό αριστούργημα του Ζαν Ρενουάρ «Η ΕΛΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ» (1956) με πρωταγωνιστές την Ινγκριντ Μπέργκμαν, τον Ζαν Μαρέ, τον Μελ Φερέρ και τη Ζιλιέτ Γκρεκό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ