Πέμπτη 16 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα δίκη για τους ναυτεργάτες της Καβάλας

Συνδικαλιστές σέρνονται στα δικαστήρια αύριο και στην Πάτρα

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των φορέων της Καβάλας και της Θάσου απέναντι στις εκβιαστικές πρακτικές των δύο ναυτιλιακών εταιρειών, που, με τις πρακτικές τους, εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση των κατοίκων και ταυτόχρονα έχουν στήσει βιομηχανία διώξεων σε βάρος των ναυτεργατών, που παλεύουν για το δικαίωμά τους στη σταθερή και μόνιμη εργασία.

Η ΑΝΕΘ και η ΑΝΕΚ, κατά τη χειμερινή περίοδο, έχουν επιβάλει μόλις δύο δρομολόγια τις καθημερινές και κανένα τις Κυριακές. Παραμονές του νέου χρόνου, η ΑΝΕΘ σταμάτησε και τη δωρεάν μεταφορά των σκουπιδιών από τη Θάσο στην Καβάλα, προκαλώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Μετά από παρέμβαση και της εισαγγελίας, οι δύο εταιρείες δέχτηκαν να μεταφέρουν επί πιστώσει τα σκουπίδια μέχρι να υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνουν τις διώξεις σε βάρος των ναυτεργατών του Ενιαίου Σωματείου Ναυτεργατών νομού Καβάλας, στοχεύοντας ευθέως στο δικαίωμα στην απεργία. Στις 27 Γενάρη, 25 ναυτεργάτες δικάζονται με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών για τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΠΝΟ στις 11 Μάρτη του 2010 και στην περιφρούρηση της απεργίας την ίδια μέρα. Ακολουθούν νέες δίκες, με το ίδιο κατασκευασμένο κατηγορητήριο το Φλεβάρη και τον Απρίλη.

Οι διώξεις σε βάρος των ναυτεργατών γίνονται μετά από μηνύσεις της ΝΕΚ και του Λιμεναρχείου. Τα Δημοτικά Συμβούλια Καβάλας και Θάσου καταδικάζουν την πολιτική των ναυτιλιακών εταιρειών και ζητούν να σταματήσουν οι διώξεις των ναυτεργατών.

Κρίκος στην επιχείρηση των συνδικαλιστικών διώξεων είναι και η δίκη οκτώ συνδικαλιστών που γίνεται αύριο Παρασκευή στην Πάτρα, ύστερα από μήνυση της αστυνομίας για τις κινητοποιήσεις στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή φράγματος ΠΕΙΡΟΥ - ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ, το 2010, με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών». Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας καλεί σε συγκέντρωση, στις 9 π.μ., έξω από δικαστήρια (Γούναρη), την ώρα που είναι προγραμματισμένη η δίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ