Πέμπτη 16 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«COCA-COLA 3Ε»
Απολύει με «εθελούσια» στο εργοστάσιο του Βόλου

Επιβεβαιώνεται ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης απειλεί όλους τους εργαζόμενους του ομίλου

Στην «εθελούσια έξοδο» σπρώχνει η «Coca-Cola 3Ε» τους 130 εργαζόμενους που απασχολεί στο εργοστάσιό της στο Βόλο. Ως «κίνητρο» για την «οικειοθελή αποχώρηση» 52 από αυτούς, «προσφέρει» σε κάθε εργαζόμενο μισθούς 2,5 χρόνων, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 2,5 χρόνια και δωρεάν παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους για ένα έτος.

Οπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου, η «Coca-Cola» θα προχωρήσει σε επενδύσεις στα εργοστάσια του Αιγίου και του Σχηματαρίου και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για το εργοστάσιο του Βόλου, το οποίο πλέον θα επικεντρωθεί στην παραγωγή αναψυκτικών, καθώς η παραγωγή των χυμών «Amita» πρόκειται να μεταφερθεί στο Σχηματάρι.

Γίνεται φανερό από τα παραπάνω ότι οι 33 απολύσεις στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και η παράδοση σε άλλους ιδιώτες της διακίνησης των προϊόντων αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Από αυτή τη σκοπιά, επιβεβαιώνεται η ανάγκη έγκαιρα να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για συντονισμένη και καθολική απάντηση των εργαζομένων του ομίλου στην επίθεση της εργοδοσίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων δεν αποδέχεται το πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» και οργανώνει Γενική Συνέλευση, σήμερα, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για την οργάνωση της αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων. Η Γενική Συνέλευση θα γίνει στο πλαίσιο στάσης εργασίας που κήρυξε το Σωματείο. Τις νέες απολύσεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ