Πέμπτη 16 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να λειτουργήσει άμεσα η ενισχυτική διδασκαλία

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Κεφαλλονιά

Την άμεση λειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στο Λύκειο και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Γυμνάσιο απαίτησαν χτες εκπαιδευτικοί και μαθητές που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης.

Στο δεύτερο μισό της σχολικής χρονιάς κανένας από τους δύο υποστηρικτικούς θεσμούς δεν έχει ξεκινήσει στα σχολεία. Οι τυμπανοκρουσίες για έναρξη της Ενισχυτικής με ένταξη στο ΕΣΠΑ και της Πρόσθετης με δαπάνες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό αποδεικνύονται ένας ακόμη εμπαιγμός. Για την ενισχυτική διδασκαλία δεν έχει βγει ακόμα η πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς, ενώ την ΠΔΣ το υπουργείο την παραπέμπει σ' εκπαιδευτικούς «με ελλειμματικό ωράριο», τη στιγμή που όχι μόνο δεν περισσεύουν ώρες, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κενά ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στα ΕΠΑΛ.

Τα παραπάνω έθεσαν οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και συλλόγων γονέων στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι πολιτικό, μπορεί να λυθεί μόνο με προσλήψεις εκπαιδευτικών, ότι είναι επιτακτική ανάγκη κυρίως για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών μια πρόσθετη στήριξη, ιδίως με την εφαρμογή του νέου εξετασιοκεντρικού σχολείου. Ηδη, πολλοί μαθητές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, σε ποσοστό που φτάνει το 30 - 40% σε κάποια σχολεία στη Β' και Γ' Λυκείου.

Από την πλευρά της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης τονίστηκε ότι αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα η εγκύκλιος για να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί στην ενισχυτική διδασκαλία. Για την ΠΔΣ επανέλαβαν ότι θα γίνει με εκπαιδευτικούς που έχουν κενά στο ωράριό τους.

Η χτεσινή κινητοποίηση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που έχει ανακοινώσει η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης για διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους. Σημειώνεται ότι διοργανώνει ήδη μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές κυρίως των Λυκείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ