Πέμπτη 16 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δημοσιεύματα για «αραβικά επενδυτικά κεφάλαια»

Επενδυτικά ταμεία από το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξετάζουν το ενδεχόμενο επενδύσεων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ενώ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και για συμμετοχή στο νεοσύστατο «Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο» σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οπως αναφέρει χτεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ, αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη συναντήσεις εκπροσώπων του επίσημου κρατικού φορέα των ΗΑΕ με τις τέσσερις «συστημικές τράπεζες» - Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha - με σκοπό να γίνουν «συνεπενδυτές» και να συγχρηματοδοτήσουν νέα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, έχουν σταλεί επιστολές προς το Ελληνικό Δημόσιο για «διευκρινίσεις» σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής στο Επενδυτικό Ταμείο. Το εν λόγω ταμείο, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα έχει έδρα και θα διέπεται από τη νομοθεσία του Λουξεμβούργου, με το ελληνικό Δημόσιο να συνεισφέρει για την ίδρυσή του το ποσό των 350 εκατ. ευρώ, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με άλλα διεθνή τραπεζικά ιδρύματα.

Από τις ίδιες πηγές προέκυψε ότι αναμένεται συμμετοχή στη μετοχική σύνθεση της Eurobank τριών κοινοπραξιών - δίχως περαιτέρω διευκρινίσεις. Ανακοινώθηκε, τέλος, ότι κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ την ερχόμενη βδομάδα θα εξεταστεί η ιδιωτικοποίηση της έκτασης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ