Παρασκευή 17 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στην Ευελπίδων

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα με όλα τα μέσα είναι οι Σύλλογοι Γονέων του 38ου Γυμνασίου και του 38ου Λυκείου Αθηνών, προκειμένου να παραμείνει το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους ελεύθερους χώρους του, ως έχει σήμερα στην οδό Ευελπίδων. Ο χώρος έχει ζωτική σημασία για τα σχολεία που εξυπηρετούνται από τις εγκαταστάσεις του, αλλά και για τους κατοίκους των περιοχών Γκύζη, Πολυγώνου, Κυψέλης. Ομως, στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι να τον παραχωρήσει για επέκταση των δικαστηρίων που βρίσκονται στην περιοχή.

Προχτές, γονείς, μαθητές και κάτοικοι της περιοχής έκλεισαν το σχολείο και έκαναν συγκέντρωση στο χώρο, κάνοντας ξεκάθαρο ότι είναι «ο δικός τους χώρος» και δε θα επιτρέψουν την αλλαγή της χρήσης του με κανέναν τρόπο.

Την ίδια ώρα, στο δικαστήριο ήταν σε εξέλιξη η δίκη για την υπόθεση. Η υπηρεσία του στρατού (ΤΕΘΑ) στην οποία ανήκει ο χώρος διέκοψε την εκμίσθωση του χώρου στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και ο ΟΠΑΝΔΑ άσκησε αποκοπή. Η απόφαση θα βγει τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ