Παρασκευή 17 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Σχέδια παράτασης της παραμονής των κατοχικών δυνάμεων;

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Το ενδεχόμενο παράτασης της παραμονής κατοχικών δυνάμεων στη χώρα εξέτασαν η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού «Der Spiegel», όπως αναφέρουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Μέχρι σήμερα, οι σχετικές συμφωνίες καθορίζουν ότι τα ξένα στρατεύματα που έχουν στείλει οι ιμπεριαλιστές στη χώρα θα αποχωρήσουν μέχρι τα τέλη του 2014. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν την «πιθανή παράταση» του χρονικού διαστήματος παραμονής των γερμανικών δυνάμεων στη χώρα, με λιγότερους στρατιώτες από τους 3.100 που σήμερα αριθμεί η γερμανική δύναμη.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε στο μεταξύ ότι η Γερμανία σκοπεύει να διαθέσει μέχρι 800 στρατιώτες στο πλαίσιο διεθνούς «προσπάθειας» συμβουλευτικής στήριξης και εκπαίδευσης των αφγανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή, ο αφγανικός λαός δε σταματά ούτε μέρα να μετρά νέα θύματα από την ανάπτυξη των «ειρηνευτικών» αποστολών των ιμπεριαλιστών, με τη συνενοχή και της αφγανικής αστικής τάξης και πολιτικής ηγεσίας. Ετσι, προχτές, επτά παιδιά κι ένας ακόμα άνθρωπος έχασαν τη ζωή τους, σε εισβολή που έγινε σε σπίτι κατά τη διάρκεια μιας ακόμα επιχείρησης των ΝΑΤΟικών (αμερικανικών στην προκειμένη περίπτωση) δυνάμεων που καταδίωκαν υπόπτους ως «Ταλιμπάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ