Παρασκευή 17 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ
Αντεγκλήσεις με αφορμή κοινή άσκηση Ν. Κορέας - ΗΠΑ

Την ακύρωση της κοινής στρατιωτικής άσκησης Νότιας Κορέας - ΗΠΑ που θα ξεκινήσει το Φλεβάρη και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλη ζήτησε χτες η κυβέρνηση της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας, προειδοποιώντας τις δύο χώρες «να σταματήσουν τις επικίνδυνες στρατιωτικές ασκήσεις που μπορεί να βιάσουν την κατάσταση στην (σ.σ. κορεατική) χερσόνησο και να καταστρέψουν τις σχέσεις βορρά - νότου στην καταστροφή».

«Αν η Βόρεια Κορέα προχωρά σε στρατιωτικές προκλήσεις προφασιζόμενη τις συνήθεις στρατιωτικές μας ασκήσεις, ο στρατός μας θα ανταποδώσει αυστηρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Νότιας Κορέας Κιμ Μιν Σεόκ, συμπληρώνοντας ότι η προγραμματισμένη άσκηση θα γίνει κανονικά. «Η Βόρεια Κορέα θα έπρεπε πρώτα να επιδείξει ειλικρινή στάση και να αναλάβει ειλικρινή μέτρα για τα πυρηνικά της προγράμματα και να αποφεύγει να ασκεί κριτική σε στρατιωτικές ασκήσεις αμυντικού χαρακτήρα», πρόσθεσε ο Κιμ.

Οι υψηλοί τόνοι που επανέρχονται τακτικά στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι άσχετες από τους συνολικότερους ανταγωνισμούς στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού.

  • Ειδική τελετή για την υποδοχή του υποβρυχίου που κατασκευάστηκε στη Ρωσία οργάνωσαν οι αρχές του Βιετνάμ την Τετάρτη. Το υποβρύχιο, το οποίο έχει μήκος 74 μέτρα, μπορεί να επιχειρήσει σε μέγιστο βάθος 300 μέτρα και να διανύσει 6.000 - 7.500 ναυτικά μίλια μέσα σε 45 μέρες και νύχτες με ένα 52μελές πλήρωμα, «έχει την ταχύτερη μηχανή στον κόσμο και είναι η καλύτερη επιλογή για αναγνώριση και περιπολίες» σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο του Βιετνάμ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ