Σάββατο 18 Γενάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση στη Βουλή για το πρόγραμμα της ΕΕ στα σχολεία

Eurokinissi

Την επιχείρηση απροκάλυπτης προπαγάνδας και εξωραϊσμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που στοχεύει μέχρι και τα μυαλά των πιο τρυφερών ηλικιών, των μικρών παιδιών, την οποία αποκάλυψε στις 10 Γενάρη ο «Ριζοσπάστης», επιβεβαίωσε πλήρως προχτές ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ σχετικά με το πρόγραμμα «teachers4europe 2013-2014».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι τα σχετικά προγράμματα που έχουν ξεκινήσει για το σκοπό αυτό είναι «πιλοτικά», που σημαίνει ότι θα εξαπλωθούν παντού, ενώ για να αποπροσανατολίσει, δεν δίστασε να επιδοθεί και σε απροκάλυπτο αντικομμουνισμό.

Το πρόγραμμα «teachers4europe 2013-2014» έχει στηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την κυβέρνηση και αφορά την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, ώστε να γίνουν γνώστες των «ευκαιριών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» και κοινωνοί της «ευρωπαϊκής ιδέας» στα παιδιά της Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού.

Σύμφωνα με τον Σ. Κεδίκογλου το «teachers4europe» είναι ένα έργο στο πλαίσιο ενός προγράμματος που αφορά στην επικοινωνία των πολιτικών της Ενωσης σε όλα τα κράτη-μέλη και λέγεται «σύμπραξη διαχείρισης». «Η εκπαιδευτική αυτή δράση στην πρώτη πιλοτική της εφαρμογή κατά το έτος 2011-2012 επιμόρφωσε 97 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στη δεύτερη, για το έτος 2012-2013, άλλους 79. Περίπου 2.500 μαθητές τη μια χρονιά και 2.000 την άλλη συμμετείχαν ενεργά με βιωματικό τρόπο στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στις τάξεις τους. Τα έργα που η σύμπραξη χρηματοδοτούσε έφταναν ετησίως τις 300.000 με 350.000 ευρώ»! Και συμπλήρωσε προκλητικά απευθυνόμενος στο ΚΚΕ: «Μπορώ να καταλάβω την αντίθεση ως προς την Ενωση και την απόφαση ένταξης της χώρας μας. Μπορώ να καταλάβω ακόμα και τις διαφωνίες που μπορεί να έχετε με το Σύνταγμα ή το να επιθυμείτε ακόμα και την ανατροπή αυτής της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ομως αυτά δεν έχουν καμία δουλειά να υπεισέρχονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, στο λειτούργημα των εκπαιδευτικών, δημιουργώντας πρόβλημα σε εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται ουσιαστικά να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και να διαμορφώσουν ενεργούς πολίτες»!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας, αφού επισήμανε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι ενταγμένο στην όλη προσπάθεια της κυβέρνησης να διαμορφώσει «το σχολείο της αγοράς» προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου, τόνισε ότι η ΕΕ επιδίδεται σε αυτά τα προγράμματα, καθώς ο μύθος έχει αρχίσει να φθείρεται και πρόσθεσε: «Θα πείτε σ' αυτά τα παιδιά ότι σήμερα η ΕΕ ήταν αυτή που επέβαλε την κατάργηση της μόνιμης σταθερής δουλειάς και του οκτάωρου ως κατάκτηση; Τι σημαίνει κινητικότητα, ότι, δηλαδή, σήμερα θεωρεί η ΕΕ ξεπερασμένο να έχεις μόνιμη σταθερή δουλειά, αλλά θεωρεί προοδευτικό να αλλάζεις δέκα και δώδεκα φορές επάγγελμα κατά τη διάρκεια του εργασιακού σου βίου και να μετακινείσαι από την εργασιακή περιπλάνηση σε μια δουλειά χωρίς δικαιώματα; Θα πείτε σ' αυτά τα παιδιά ότι η ελευθερία κίνησης προσώπων σημαίνει σήμερα ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των νέων στην Ελλάδα, που δεν μπορούν να βρουν δουλειά, μεταναστεύουν από εδώ και από εκεί για μια δουλειά 500 και 600 ευρώ;».

Ο υφυπουργός, μη μπορώντας να δώσει απάντηση, επιτέθηκε στο ΚΚΕ με χονδροειδή ψέματα, όπως ότι «στελέχη του ΚΚΕ "χαλάνε" τις εκδηλώσεις κατά της ενδοσχολικής βίας που γίνονται στα σχολεία»! Και το είπε αυτό στη δευτερολογία του, γνωρίζοντας ότι με βάση τον Κανονισμό δεν θα δινόταν ο λόγος στο βουλευτή του ΚΚΕ να απαντήσει!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ